Krunić i Gojak zarađuju daleko manje od Džeke, Ronaldova plata ubjedljivo je najveća u Seriji A

Koliko zarađuju igrači u Seriji A?

Krunić i Gojak zarađuju daleko manje od Džeke, Ronaldova plata ubjedljivo je najveća u Seriji A

E. Škorić

U italijanskoj štampi objavljene su plate po klubovima i koliko zarađuju nogometaši Serije A.

Iz godine u goidinu uglavnom cifre rastu, pa trenutno italijanski timovi na plate izdvajaju ukupno 1.288.000.000 eura, dok naprijemjer prije pet godina taj broj iznosio 882 miliona eura.

Najviše novca na plate izdvaja najtrofejniji tim Serije A, Juventus, koji po sezoni izdvoji 236 miliona eura, od čega 31 milion eura ide na račun Cristiana Ronalda.

On je ujedno daleko najplaćeniji igrač u ligi. Iza njega je njegov saigrač Matthijs de Ligt sa osam miliona eura, dok je Edin Džeko na diobi trećeg mjesta najplaćenijih igrača uz Paula Dybalu (Juventus), Romelua Lukakua (Inter) i Christiana Eriksena (Inter).

Po 7 miliona pripada Juventusovim veznjacima Ramseyju i Rabiotu, Interovom Alexisu Sanchezu i Milanovom Zlatanu Ibrahimoviću. Možda najpotcjenjeniji igrač je Lautaro Martinez. Napadač Intera zarađuje svega 2,5 miliona eura.

Što se tiče ostalih bh. nogometaša, Rade Krunić u Milanu zarađuje 1,1 miliona eura po sezoni, dok Amer Gojak u Torinu, za koji je nedavno potpisao, zarađuje 700.000 eura po sezoni.

Najplaćeniji igrači po klubovima:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Ronaldo 31 milion eura
Inter - Lukaku 7,5 miliona eura
Roma - Džeko 7,5
Napoli - Koulibaly 6
Milan - Ibrahimović 7
Lazio - Immobile 4
Fiorentina - Ribery 4
Torino - Belotti 2
Cagliari - Godin 3
Bologna -. Sansone 1,6
Atalanta - Gomez 2
Genoa - Badelj 1,4
Sassuolo - Berardi 1,8
Parma - Inglese 1,4
Sampdoria - Candreva 1,3
Benevento - Glik 2,5


Udinese - De Paul 1
Verona - Kalinić 1,5
Crotone - Magalan 0,75
Spezia - Farias 1

Top Komentari

blukalr
I Jajalo zaradjuje 700 000€ po sezoni i on je bh igrac
8 0
MaDaj
Brate, hvala za vijesti, ali ovo vam je četvrti članak u zadnji pola sata koji se zasniva na platama fudbalera serie A... ohladite malo, molim vas
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi