Cristiano Ronaldo dobija milione eura na osnovu lažnih profila na Instagramu

To je posao

Cristiano Ronaldo dobija milione eura na osnovu lažnih profila na Instagramu

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo (37) jedan je od najboljih nogometaša na svijetu i neko koga idolom smatraju milioni dječaka širom svijeta.

Ronaldova priča je impresivna - bio je siromašan dječak kojeg su velika odricanja, upornost i talent odveli do samog vrha. Danas igra za Manchester United, godinama prije toga bio je član Real Madrida, nosio i dres slavnog Juventusa... Ronaldo je postavio mnoge rekorde u nogometu, a dive mu se i zbog njegovog odnosa prema vlastitom tijelu, zbog načina na koji prezentuje sebe u javnosti i uglavnom daje najbolje primjere drugima.

Veliki utjecaj ima Ronaldo na svijet, a na drušvenim mrežama je neprikosnoven. Na Instagramu ima nevjerovatnih 404 miliona pratitelja i samo od plaćenih objava zarađuje bogatstvo. Konkretno, izračunali su da za objavu Ronaldo dobije i do dva miliona eura.

Međutim, ono što je činjenica je da Ronaldo ima četvrtinu lažnih pratitelja. Od 404 miliona, njih 92 miliona su lažni pratitelji, tvrdi britanski The Sun. To znači da od gore spomenuta dva miliona eura koliko CR zaradi kroz jednu objavu na Instagramu, na osnovu lažnih pratitelja dobija 465.000 eura.

Objave Cristiana Ronalda uglavnom su reklame za vrhunske brendove s kojima sarađuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I druge zvijezde imaju ogroman broj lažnih pratitelja. Leo Messi ima 307 miliona pratitelja, a čak 70 miliona su lažni. Lionel Messi na osnovu tih lažnih profila zaradi 344.000 eura po jednoj objavi.

Kada je u pitanju još jedan planetarno popularni nogometaš, Neymar, on ima 170 miliona pratitelja i 34 miliona lažnih, odnosno na osnovu "izmišljenih" profila na Instagramu dobio je 170.000 eura po jednoj objavi.

Top Komentari

C.Banks
Zamisli da je prije dvadesetak godina bilo procitati ovaku vijest. Pa ne bi je Tito skontao, koliko se život, svijet drastično promijenio
5 0
DamirS
Na gaćama mu ime, na kostobranima njegova slika, sinu dao ime po sebi....pa ne znam što se nije oženio sam za sebe.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti