Svijet ne treba da brine za nasljednika: CR Junior pokazao je do sada najveću sličnost s ocem!
Sin Cristiana Ronalda pokazao je da ima jako dobar skok, poput svog oca.

Al Nassr objavio video

Svijet ne treba da brine za nasljednika: CR Junior pokazao je do sada najveću sličnost s ocem!

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo ušao je u jesen karijere i u narednih nekoliko godina će se povući. Međutim, čini se da njegov sin ide njegovim stopama, a Al-Nassr je objavio video na kojem se vidi do sada najveća sličnost između oca i sina.

Neki ga smatraju najboljim fudbalerom svih vremena, no o ukusima se ne raspravlja. No, bez sumnje, mora se priznati da je Cristiano Ronaldo jedan od najboljih fudbalera ikad.

Oborio je toliko rekorda, postigao golova, osvojio trofeja, a s 38 godina na leđima i dalje igra sjajno kako za Portugal, tako i za Al-Nassr u Saudijskoj Arabiji.

U moru fudbalskih kvaliteta koje ima, svakako jedna od glavnih je njegov odraz, odnosno sposobnost da visoko skoči. Čini se da to ima i njegov sin, Cristiano Ronaldo Junior.

Cristiano Ronaldo Junior i njegov nebeski skok

Al-Nassr je na X-u objavio video kako sin Cristiana Ronalda postiže gol glavom na jednoj utakmici mlađih kategorija ovog kluba.

Ne bi to bilo ništa čudno, da CR-ov sin to ne izvodi baš u stilu oca. Na videu se može vidjeti koliko visoko je skočio, što je impozantno za njegov uzrast.

Oglasi

Jasno, ne može se suditi na osnovu ovoga, jer seniorski fudbal je jedna potpuno druga priča. No, da Ronaldov sin obećava, to je sigurno. 

Cristiano Ronaldo ima pet skokova u deset najvećih ikad

Na listi od deset najvećih skokova odnosno golova iz skoka Cristiano Ronaldo prednjači. Godine 2013. kada je postigao pogodak za Real Madrid protiv Manchester Uniteda iz skoka od čak 293 cm.

Daleko ispod njega je Youssef En-Nesyri koji je 2022. godine skočio 278 centimetara. Na listi slijede Bevis Mugabi (262 cm), Fikayo Tomori (261 cm) i Victor Osimhen (258 cm).

Zatim je šesti ponovo Cristiano Ronaldo sa skokom od 256 centimetara 2019. godine, Zlatan Ibrahimović je godinu kasnije skočio tri centimetra manje, a onda slijede tri gola Cristiana Ronalda sa skokom od ravno 244 centimetra .

Top Komentari

Samsu
Bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi