Sprema se spektakularan transfer u Srbiji: Velikan je krenuo u akciju!
FOTO: EPA

Neće puno odugovlačiti

Sprema se spektakularan transfer u Srbiji: Velikan je krenuo u akciju!

Haris Zilić

Fudbal u Srbiji dobio je nove tinejdžerske zvijezde i evropski velikani su se ozbiljno uključili u utrku za njihov potpis, što svakako obećava dobru budućnost reprezentacije Srbije.

Pisali smo ranije da je Miloš Luković (18) napadač IMT-a iz Beograda oborio rekord i u januaru ide u ruski Spartak iz Moskve za 5,7 miliona eura što je novi rekord izlaznih transfera iz Super lige Srbije.

Još jedan U19 reprezentativac Srbije mogao bi napraviti vrhunski posao.

Italijanski mediji pišu da je Juventus krenuo po napadača Crvene zvezde 18-godišnjeg Jovana Mijatovića koji je pokazao raskošan talenat.

Mijatović je već član prvog tima Crvene zvezde, a ima vrijednost od 1,8 miliona eura.

Oglasi

Pomeuti fudbaler je na meti Zenita i Feyenoorda već odavno, ali sada bi Juventus mogao pokvariti planove.

"Mijatović stiže u Italiju", jedan je od naslova italijanskih medija koji napominju da Jovan nije u rodu sa legendarnim Predragom Mijatovićem.

Ovaj mladi napadač Crvene zvezde je ove sezone odigrao 13 utakmica u Super ligi Srbije i postigao osam golova što dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama iz Torina već u januaru kreće u lov, a italijanski mediji ne pišu koliko bi Zvezda mogla zaraditi od eventualnog transfera.

Navodno čelnici Juventusa neće puno čekati zbog praznika i odmah iza Nove godine pokušat će dovesti Mijatovića, ali dosta toga će se pitati i Crvena zvezda, jer jer Mijatović i standardan član prvog tima za koji je u tekućoj sezoni postigao osam golova u prvenstvu, a igrao je i utakmicama Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti