Corriere della Sera: Ronaldo saigračima ponavlja jedno te isto

Portugalac želi da ide

Corriere della Sera: Ronaldo saigračima ponavlja jedno te isto

E. Škorić

Cristiano Ronaldo želi da promijeni tim, tvrde brojni italijanski mediji.

Portugalski reprezentativac je na čuđenje mnogih ostao na klupi tokom meča Udinese - Juventus na otvaranju nove sezone Serije A. Ronalda je Allegri tek kasnije uveo u igru, on čak i zabio gol u nadoknadi za 3:2, no VAR ga je poništio, pa je duel okončan remijem (2:2).

U finišu prijelaznog roka aktivirala se priča o Ronaldovom odlasku iz Juventusa, a inostrani mediji vjeruju da bi prešao u PSG jer bi Parižani do kraja mjeseca mogli prodati Kyliana Mbappea u Real Madrid.

Naravno, sve to spada u domen glasina, ništa nije povjerljivo, uostalom sam je Ronaldo nedavno putem društvenih mreža prekinuo šutnju i tada jasno poručio kako se umorio od svih tih priča u medijima.

"Osim ove najnovije epizode u Španiji, pojavile su se česte vijesti i priče koje su me povezivale s brojnim klubovima u mnogim različitim ligama, pri čemu niko nije bio zabrinut zbog pokušaja da se sazna pravu istinu. Prekidam šutnju kako bih rekao da ne mogu dopustiti ljudima da se stalno igraju s mojim imenom. Ostajem fokusiran na svoju karijeru i u svom poslu, posvećen i spreman za sve izazove sa kojima se moram suočiti. Sve ostalo? Sve ostalo su samo priče", zaključio je napadač Stare dame.

Oglasi

No, s druge strane, Italijani uporno "sele" Ronalda i tvrde da ni u jednom trenutku sam igrač nije otvoreno rekao da će ostati u Juventusu, čak ni u spomenutom "izlaganju" na društvenim mrežama.

Prema italijanskom dnevniku Corriere della Sera, Cristiano Ronaldo se nada da će pronaći novog poslodavca u ovom prijelaznom roku.

"Do utorka, 31. augusta, njegov agent morat će mu pronaći novi klub, posebno bogat, jer je do sada Ronaldo zarađivao astronomsku sedmičnu platu od 600.000 eura, što je čak 30 miliona eura godišnje", navodi se u tekstu spomenutog medija.

Dodaju i kako Ronaldo još uvijek u svlačionici govori svojim saigračima iz Juventusa da se nada promjeni tima. "Corriere della Sera" ističe da Ronaldo osjeća da nema status zvijezde kao ranije u Juventusu i da je to jedan od razloga što bi išao negdje drugdje.

Ako pak ostane, Cristiano će se morati naviknuti na svoju novu ulogu u svlačionici Juventusa, gdje više neće biti neprikosnovena zvijezda. On će i dalje biti heroj, ali u potpuno drugačijem obliku nego u prošlosti. Allegri, koji ima punu podršku kluba, očekuje da će se Ronaldo naučiti snalaziti sam i neće igrati svaku utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na to da Ronaldo zarađuje ogromnu platu, rijetki mogu da si ga priušte, a to su PSG, Manchester City, eventualno United, pa i Real Madrid...

Neki priželjkuju da je odlazak u PSG najbolja stvar jer bi zaigrao s Lionelom Messijem, no pitanje je da li je to realno. Inače, Juventus je navodno spreman Ronalda prodati za oko 25 miliona eura, budući da mu je ovo posljednja godina ugovora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Joj jbm vam mater u pčk dosadnu!!! Ne ssba, nego ovim drugim medijima sto su naporni iz dana u dan!!!
2 7
Klicko
Daj mu koji penal odma ce on zadovoljan :D
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi