Ronaldo je davno mogao završiti karijeru, ali spasio ga je Luka Modrić
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić dugo su dijelili svlačionicu u Real Madridu.

Otkriveno u biografiji CR-a

Ronaldo je davno mogao završiti karijeru, ali spasio ga je Luka Modrić

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera u historiji i čovjek koji poslije Lionela Messija ima najviše osvojenih Zlatnih lopti (5). U svojoj biografiji otkrio je nevjerovatnu stvar.

Thierry Marchand, jedan od velikih novinara francuskog lista L'Equipe, zadužen je za izradu biografije Cristiana Ronalda.

On i Ronaldo upoznali su se krajem 2019. godine, gdje ga je novinar intervjuisao kako bi oblikovao biografiju koja je objavljena danas.

U toj biografiji spominje se 2018. godina. Godina je to u kojoj je Ronaldo napustio Real Madrid i otišao u Juventus, ali mogla je biti i godina kada je Ronaldo napustio fudbal, barem ako je vjerovati njegovim riječima.

Portugalac je iste godine iznenadio izjavama vezanim za dodjelu Zlatne lopte:

"Lako je ostati u svom "balonu" kada si uspješan. Riskirao sam dolaskom u Torino. Promijenio sam klubove, prvenstva, fudbalsku kulturu, riskirao sam i upravo je taj rizik, siguran sam, značio je da nisam osvojio Zlatnu loptu  2018. godine", rekao je Ronaldo.

"Ako Messi ove godine osvoji Zlatnu loptu dlazim iz fudbala", rijeli su Ronalda prije dodjele. Nagradu je te godine na kraju ponio njegov bivši saigrač i, između ostalih, bivši fudbaler bh. prvaka Zrinjskog, Luka Modrić.

  
Cristiano Ronaldo vlasnik je pet Zlatnih lopti, a posljednju je osvojio 2017. godine. 

Iako je Ronaldo napravio rizik prelaskom u Juventus, čini se da je njegova karijera otada u konstantnom padu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od odlaska iz Real Madrida više nikada nije osvojio Zlatnu loptu, a nije bio niti blizu finala Lige prvaka, takmičenja koje ove sezone ni ne igra s lošim Manchester Unitedom.

Posljednji veliki trofej Ronaldo je osvojio 2020. godine, a to je bilo prvenstvo Italije s Juventusom. Sezonu kasnije s istim timom je osvojio italijanski Kup i Superkup, a dolazak u Manchester United pokazao se kao totalni promašaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi