Buffon otkrio šta mu je Ronaldo rekao nakon čuvenog gola makazicama: "Počeo sam se smijati"

Trenutak za vječnost

Buffon otkrio šta mu je Ronaldo rekao nakon čuvenog gola makazicama: "Počeo sam se smijati"

Edmir Škorić

Još 2018. godine Cristiano Ronaldo je nosio dres Real Madrida i postigao je jedan od najljepših golova u karijeri. Bilo je to na stadionu Juventusa u 2:0 pobjedi njegove ekipe.

Ronaldo je u trećoj minuti doveo svoju ekipu u vodstvo, a u drugom poluvremenu postigao je fantastičan gol kojim je faktički odlučio pitanje prolaznika u polufinale Lige prvaka.

On je dočekao centaršut Carvajala s desne strane, a onda sjajnim akrobatskim udarcem makazicama matira nemoćnog Buffona za 2:0.

Tada je još igrao za Real, kasnije se svi znamo odlučio na odlazak u Juventus, a sada je tadašnji golman Stare dame Gianluigi Buffon otkrio šta mu je čudesni Portugalac rekao nakon što ga je savladao na nevjerovatan način.

"Nakon tog gola, navijači su ustali i aplaudirali mu, uz veliki sportski duh. Ugledavši me u nevjerici, prišao mi je i rekao mi: 'Nije loše, zar ne, Gigi?'. Počeo sam da se smijem nakon toga", kazao je Buffon za televiziju Tg1 prisjetivši se kultnog detalja iz aprila 2018. godine.

Oglasi

Real je u tom meču slavio sa 3:0 i prošao u polufinale, a Ronaldo tada nije ni slutio da će nedugo nakon toga postati igrač upravo Juventusa.

Trenutno je reprezentativac Portugala član Al-Nassra u Saudijskoj Arabiji, a o njegovim igračkim kvalitetama smo, nažalost, imali priliku nedavno i sami svjedočiti kada je sa svojim nacionalnim timom gostovao u Zenici gdje je Portugal sa 5:0 deklasirao BiH u meču kvalifikacija za Euro 2024.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo je apsolutna legenda, jedan od najboljih svih vremena i mnogi su u žalosti što ga više ne gledamo na utakmicama Lige prvaka, a tada je bio posebno impresioniran, što smo vidjeli i u duelu sa Juventusom.

Cristiano je ove sezone odigrao 12 utakmica za Al-Nassr i postigao 12 golova uz šest asistencija. Želi titulu, ali i trofej u azijskoj Ligi prvaka. Podsjetimo da osim njega u Al-Nassru igraju i Marcelo Brozović, Sadio Mane, Otavio, Alex Telles, Seko Fofana i Aymeric Laporte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti