Ko kaže da je njihovo prošlo? Ova dva "vanzemaljca" sinoć su riješili još tri rekorda!

Messi i Ronaldo ne staju

Ko kaže da je njihovo prošlo? Ova dva "vanzemaljca" sinoć su riješili još tri rekorda!

E. Ganibegović

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo jučer su zablistali u dresovima svojih nacionalnih selekcija. 

Cristiano Ronaldo bio je dvostruki strijelac u pobjedi Portugala nad Švicarskom (4:0), u 2. kolu Lige nacija, a mogao je i do hat-tricka da mu treći gol nije poništen.

S druge strane, Lionel Messi postigao je svih pet golova u prijateljskoj utakmici protiv Estonije (5:0).

Rekordi Ronalda i Messija

Popularni CR7 tako je dodatno poboljšao svoj rekord po broju golova u reprezentativnom fudbalu i sada je na brojci od 117. To je apsolutni rekord i za aktivne i za bivše igrače. Iza Portugalaca su Ali Daei iz Irana (109 golova) i Mokhtar Dahari iz Malezije (89 golova).

S druge strane, Lionel Messi je postao prvi igrač i historiji fudbalske reprezentacije Argentine koji je postigao pet golova na jednoj utakmici.

Također, postao je prvi igrač u historiji fudbala koji je učestvovao u 1100 golova uključujući nastupe za klub i reprezentaciju. To je ostvario sa 769 pogodaka i 331 asistencijom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za to postignuće bilo mu je potrebno samo 974 utakmice.

Iako se bliže petoj deceniji života, i dalje su jedni od najboljih fudbalera svijeta. Uživajmo dok traje i budimo zahvalni što živimo u vremenu ove dvojice vanzemaljaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi