Cristiano Ronaldo sve više poprima islamske običaje: Riječima na treningu oduševio muslimane

Uživa u Saudijskoj Arabiji

Cristiano Ronaldo sve više poprima islamske običaje: Riječima na treningu oduševio muslimane

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo od prošle zime je u Saudijskoj Arabiji. U ovoj zemlji poprimio je i arapske i islamske običaje, a video koji posljednjih dana kruži društvenim mrežama oduševio je njegove fanove islamske vjeroispovijesti. 

Prošle godine u novembru Cristiano Ronaldo se rastao s Manchester Unitedom. Portugalac je bio jedini fudbaler na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji je nastupio, a da u tom momentu nije imao klub.

Još dok se nalazio s reprezentacijom Portugala na Mundijalu, počele su kružiti priče da će i ostati igrati fudbal u arapskim zemljama. Malo ko je vjerovao, ali desilo se.

Kao slobodan igrač potpisao je za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji. Dobio je bogat ugovor i apsolutna je zvijezda u ovoj zemlji, a oduševljava i potezima van terena.

Poprimio je Cristiano Ronaldo i arapske i islamske običaje. Najnovijim potezom oduševio je fanove.

Naime, na društvenim mrežama posljednjih dana pojavio se video na kojem se vidi kako Cristiano Ronaldo dolazi na trening i pozdravlja se s prisutnima.

Oglasi

Izgovorio je potom "Selam alejkum", pozdrav karakterističan za muslimane, a što u prijevodu na bosanski jezik znači: "Mir s vama."

Nije tajna da Cristiano Ronaldo itekako poštuje islam. Vidjeli smo kako govori "Bismillah" dok se sprema izvesti penal, a o njemu je svojevremeno na tu temu govorio i bivši saigrač, Mesut Ozil.

Nema sumnje da Cristiano Ronaldo i na ovaj način privlači pažnju i poštovanje pratioca. Jasno, itekako ga zbog ovih poteza još više cijene i u Saudijskoj Arabiji. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi