Lionel Messi stavio tačku na rivalstvo sa Cristianom Ronaldom
Foto - EPA

"Za sva vremena"

Lionel Messi stavio tačku na rivalstvo sa Cristianom Ronaldom

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo je prije gotovo dva mjeseca odlučio staviti tačku na rivalstvo s Lionelom Messijem, a isto je jučer učinio i Argentinac kojem je bilo veliko zadovoljstvo dijeliti pozornicu s vječitim rivalom.

Cristiano Ronaldo je nedavno odlučio završiti sve priče o rivalstvu s Lionelom Messijem. Poručio je kako je višegodišnje rivalstvo gotovo.

"Ako volite Cristiana onda nema potrebe da mrzite Messija i obratno. Nas dvojica smo promijenili fudbalsku historiju. Rivalstvo je gotovo jer sad nam ide dobro tamo gdje igramo", poručio je Cristiano i dodaje:

"Nikad ga nisam gledao takvim očima. Zajedno smi dijelili scenu u proteklih 15 godina. Nismo prijatelji, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. To 'rivalstvo' je bila dobra stvar, navijači su uživali", jasna je poruka Cristiana Ronalda.

Isto je protekle noći napravio i Lionel Messi. Na pitanje o rivalstvu sa Cristianom je rekao:

Oglasi

"Bila je to epska bitka. Bio je izuzetan rival i mislim da smo obojica imali korist jedan od drugog. Obojica smo bili veoma kompetitivni i silno smo željeli pobjeđivati", rekao je Messi i nastavlja:

"Za nas je to bio predivan period, ali i generalno za sve koji vole fudbal. Ono što smo napravili je nevjerovatno. Mnogi kažu da je teško doći na vrh i tamo ostati, a mi smo tu bili 10 ili 15 godina i bilo je zaista teško.

"Teško će biti nastaviti na istom nivou i vjerujem da je naše rivalstvo bila velika stvar i divna uspomena za sve koji uživaju u fudbalu", saopštio je Lionel Messi.

Messi je jučer osvojio svoju osmu Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta. Ronaldu se njegov izbor nije dopao i to je jasno pokazao na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Obojica su definitivno završili s osvajanjima trofeja na svjetskom nivou. Messi je proglašen najboljim čisto zbog titule prvaka svijeta koju je osvojio s Argentinom, a iz Miamija, kao i Ronaldo iz Saudijske Arabije nemaju se čemu nadati u budućnosti.

Top Komentari

user1676286668
Očima se ne mogu gledati ovaj mali cifute kompleksas nikog ne voli, to najbolje zna Ibrahimović i par njih koji su igrali i barci sa ispecem koje je otjerao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi