Otkriveni šokantni detalji iz djetinjstva: Niti jedan dječak ne treba doživjeti ono šta je Ronaldo

Danas je najpopularniji igrač na svijetu

Otkriveni šokantni detalji iz djetinjstva: Niti jedan dječak ne treba doživjeti ono šta je Ronaldo

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je već godinama najpopularniji fudbaler svijeta, postao je istinska legenda ove igre i jedan od najboljih igrača ikada, međutim vrlo lako se moglo desiti da njegova karijera uopšte ne zaživi. 

Cristiano Ronaldo je razmišljao o napuštanju fudbala prije nego što je ostvario prelazak u Mannchester United 2003. godine jer su ga "zlostavljali" u Sporting Libsonu.

Ronaldo koji je rođen u februaru 1985. na otoku Madeira osjećao se usamljeno i čeznuo je za svojim domom dok je igrao fudbal u akademiji u Lisabonu.

Ronaldo se borio da se uklopi među drugu djecu nakon što se preselio 800 kilometara daleko od svog rodnog grada 1997. sa samo 12 godina. S toga je bio presretan što je napustio Sporting i realizovao transfer u United.

Informacije o Ronaldovim poteškoćama u Sportingu otkrivene su u knjizi pod nazivom: Messi protiv Ronaldo: "Jedno rivalstvo, dva GOAT-a i era koja je obilježila svjetsku igru."

Prema knjizi, Ronalda su drugi dječaci zadirkivali zbog njegovog teškog madeiranskog naglaska i svaki dan je plakao jer su mu nedostajali porodica i lokalni prijatelji.

Oglasi

Ronaldo se borio kontrolisati i svoje emocije u tako mladoj dobi i počeo je napadati druge zbog okolnosti u kojima se nalazio.Pričalo se da je sudjelovau niz svađa i trzanja s drugim dječacima u školskom dvorištu.

Ronaldo je rekao da je bacio stolicu na jednog od svojih učitelja nakon što su se rugali načinu na koji je govorio.

Kao rezultat njegovih poteškoća u školi, Ronaldu je dopušteno da napusti školu i usredotoči se isključivo na fudbal. Ubrzo nakon toga pozvan je u prvu postavu Sportinga.

Govoreći o svom odnosu sa školom, Ronaldo je jednom rekao: "Uvijek sam osjećao da nisam stvoren za školu. Dakle, koja je bila poenta?".

Unatoč tome što je napustio školu i ušao u Sportingovu prvu postavu, Ronaldo se počeo zaljubljivati u svoju karijeru tek kada je prodan Unitedu za 12 miliona funti.

To je zato što je Sporting spriječio Ronalda da koristi teretanu kako je htio jer su željeli da se dječaci razvijaju prirodno, a ne dižući previše tegove.

Zato se Ronaldo koji je svojim saigračima govorio da će "jednog dana biti najbolji na svijetu", navodno noću iskradao iz svoje spavaonice kako bi dizao tegove.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ronaldove noćne avanture nisu dugo ostale tajnom. Nakon što su to saznali treneri Sportinga, završio je u kazni. Klupsko rukovodstvo je čak katancem zaključalo vrata dvorane kako mladić ne bi ponovno okušao sreću.

Ipak, kada je došao u United slične stvari su funkcionisale perfektno te je Ronaldo u godinama koje su uslijedile počeo da piše historiju te je postao najbojli strijelac ikada.

Top Komentari

Najpopularniji? Mozda bijo nekad
1 0
axel42
Znači i ovaj imao teško djetinstvo?? Nedo bog nikom! Još da je istina kao ovih hiljadu primjera što nam prosipate svaki dan! Svi haman isto prošli majku mu!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi