Protiv ovakvog Ronalda BiH se loše piše, ali Portugalca će zbog sramotnog poteza svi ismijavati

Portugal ubjedljiv u Luksemburgu

Protiv ovakvog Ronalda BiH se loše piše, ali Portugalca će zbog sramotnog poteza svi ismijavati

A. Čaušević

Portugal je napunio mrežu Luksemburga i već sada se istakao kao apsolutni favorit za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi J. U pobjedi 0:6 dvostruki strijelac je bio Cristiano Ronaldo.

Već nakon prvih 20-ak minuta igre sve je bilo gotovo na nacionalnom stadionu u Luksemburgu pošto je ne semaforu stajalo 0:3.

Golijadu je otvorio Ronaldo već u 6. minuti, da bi u 15. i 18. minuti pogađali Joao Felix i Silva i riješili pitanje pobjednika.

Do kraja prvog dijela Ronaldo je postigao svoj drugi gol na meču, već četvrti u kvalifikacijama, te ukupno 122. u dresu reprezentacije.

[twitter]https://twitter.com/goktugozal/status/1640071342794981377[/twitter]

CR7 je tako postigao 11 golova u isto toliko mečeva protiv Luksembruga, ali na startu drugog dijela je napravio sramotan potez kada je simulirao.

Oglasi

Sudija utakmice Petrescu je kapitenu Portugala pokazao žuti karton, međutim mnogi su prigovorili Ronaldu da nije bilo potrebe da simulira kada je sve bilo gotovo.

U posljednjih 15-ak minuta pogađali su Otavio i Leao. Prije nego što je zabio, napadač Milana je promašio i penal.

Naredni meč za Portugal je protiv Bosne i Hercegovine i to 17. juna. Domaćin će biti Portugalci i nakon večerašnjih izdanja Zmajevima se ne piše dobro.

Podsjećanja radi, BiH je poslije užasnog prvog poluvremena izgubila u Slovačkoj sa 2:0 te više nije među prve dvije pozicije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U trećem susretu 2. kola grupe J Island je gostima pobijedio Lihtenštajan sa pomalo nevjerovatnih 0:7 pa je borba za drugo mjesto i više nego otvorena.

Poslije uvodne dvije utakmice Portugal je maksimalan sa šest, Slovačka ima četiri, BiH i Island po tri, a Luksemburg i Lihtenštajn su bez bodova.

Top Komentari

Patrice77
To je Ronaldova strast prema fudbalu. Zato je jedan od najvecih ikad.
4 2
Na ovakvim reprezentacijima je on nabijao statistiku,Luxemburg,Lihtenštajn,Andora,Gibraltar itd hahhaah ali nema veze,zabije gol iz penala za 6-0 ide opet SIUUUUUU
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi