L'Equipe: Ronaldo radi sve da do kraja prijelaznog roka završi u Premiershipu

Portugalac u Cityju?

L'Equipe: Ronaldo radi sve da do kraja prijelaznog roka završi u Premiershipu

E. Škorić

Nakon što je član porodice Al-Thani objavio sliku Cristiana Ronalda u dresu PSG-a, sada francuski dnevnik L'Equipe tvrdi da zvijezda Juventusa pokušava realizovati transfer u Manchester City.

Odluka da se CR7 ostavi na klupi za nedjeljni meč Serije A s Udneseom (2:2) nastavlja da potiče glasine o mogućem odlasku Portugalca iz Italije.

Opšte je mišljenje javnosti da bi obje strane ovog ljeta bile više nego sretne kad bi krenule svakim svojim putem, no Juveu je potreban klub koji će platiti najmanje 30 miliona eura za transfer i pokriti njegovu platu od 30 miliona eura po sezoni.

Postoji tek nekoliko klubova koji mogu da ispune sve te zahtjeve, a među njima PSG i Manchester City.

PSG je već doveo Lionela Messija ovog ljeta, pa se smatra da bi bilo zaista previše da se svim tim zvijezdama u Parizu pridruži i Ronaldo. Međutim, objava na Twitteru rođaka bliskog vlasniku PSG-a, koji je u julu najavio i transfer Messija u Pariz, svakako je podigao puno prašine i izazvao lavinu komentara.

Međutim, L'Equipe smatra da je Ronaldo bliže Manchester Cityju i da igrač nastoji da zaigra u Engleskoj.

Isti medij navodi da će City, umjesto što bi dao 150 miliona eura za Harryja Kanea, koji je ipak najbliže ostanku u Tottenhamu, uraditi sve da kupi Portugalca po daleko manjoj cijeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, smatra se da bi dio posla mogao biti Bernardo Silva, koji je otpisan na Etihadu ili stoper Aymeric Laporte, za kojeg se Juventus uveliko zanima.

Do nedavno je izgledalo gotovo sigurno da će Ronaldo ostati igrač Juventusa, ali sedam dana prije kraja ljetnog prijelaznog roka svijet iščekuje još jedan spektakularan transfer.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DR_GAZiJA
PANINI SLICICE SE RASULE PO REDAKCIJI..danas oko 11h Ronaldo bio sa Messiem u PSG-u, vec oko 20h, Skoric se ZAMJENIO SLICICA sa Lendom..dao mu Pjanica u dresu Fiorentine, za Ronalda u dresu PSG-a....LUDILOO u redakciji..
11 0
user1614932756
Ma realno kad su bili mladi on i messi bilo je nezamislivo da igraju skupa ali sada kada su pri kraju volio bi ih vidjeti skupa makar jednu sezonu ionako odlaze majstori u mirovinu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi