Zadnji se najslađe smiju: Ronaldo im je bio problem, pa su doveli zamjene i pokazali koliko ne znaju
Zamjene Cristiana Ronalda u Premier ligi na 31 utakmici nisu postigle pogodak.

Brojke ne lažu

Zadnji se najslađe smiju: Ronaldo im je bio problem, pa su doveli zamjene i pokazali koliko ne znaju

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo je prošle godine u decembru mjesecu napustio Manchester United i označen je kao problem ove ekipe. Da to nije bio, jasno pokazuju brojke njegovih "zamjena".

Nevjerovatna je informacija da je Cristiano Ronaldo bio jedini fudbaler na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine koji je učestvovao bez kluba u tom momentu, odnosno bio je slobodan igrač.

Razlog je bio taj što se razišao na ne baš lijep način s Manchester Unitedom neposredno pred početak Mundijala, a u ovom klubu je bio od mnogih označen i kao problem na terenu.

Mnogi su smatrali da bi Manchester United postizao bolje rezultate da Cristiano Ronaldo nije tu, no 13 mjeseci kasnije vidi se da nisu bili u pravu i Crveni đavoli su na jako niskim granama za svoje standarde.

Ekipa predvođena Erikom ten Hagom se počesto obruka u Premier ligi, a neće vidjeti ni evropska takmičenja narednog proljeća, jer je završila četvrta u grupi Lige prvaka iza Bayerna, Copenhagena i Galatasarayja.

Zamjene za Ronalda - potop

Prva zamjena koja je stigla za Cristiana Ronalda bio je nizozemski napadač Wout Weghorst. Malo je reći da je bio totalni promašaj.

Oglasi

Došao je na posudbu iz Burnleyja da odigra drugu polusezonu prošle sezone i na 17 utakmica u Premier ligi na kojima je nastupio nije postigao nijedan pogodak.

Otišao je potom na posudbu u Hoffenheim, a Manchester United je skoro 74 miliona eura platio transfer danskog napadača Rasmusa Hojlunda.

Mladić koji je stigao iz Atalante do sada na 14 nastupa u Premier ligi nije uspio postići pogodak, što znači da dvije zamjene za Ronalda, 13 mjeseci nakon njegovog odlaska, nisu postigle niti jedan jedini pogodak na 31 nastupu u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, Cristiano Ronaldo potpisao je bogati ugovor s Al Nassrom u Saudijskoj Arabiji i najveća je zvijezda u ovoj zemlji gdje je već porušio mnoge rekorde, dok u isto vrijeme s dosta uspjeha nastupa i za reprezentaciju Portugala. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi