Presudio je poziv Cristiana Ronalda: Na badnju noć otkriven naredni klub Luke Modrića

Bliži se rastanak sa Real Madridom

Presudio je poziv Cristiana Ronalda: Na badnju noć otkriven naredni klub Luke Modrića

Admin Čaušević

Luka Modrić je po posljednji put čestitao Božić kao fudbaler Real Madrida. Uradio je to u društvu Florentina Pereza i Nacha Fernandeza. Za nešto suprotno je potrebno da se desi pravo čudo.

Real Madrid je u nedjelju objavio božićnu čestku svojim fanovima sa kapitenima Nachom Fernandezom i Lukom Modrićem. U društvu Realovih legionara bio je i klupski predsjednik Florentino Perez.

Kako sada stvari stoje bit će to posljednji put da Modrić veliki katolički praznik čestitka kao fudbaler Reala pošto je na badnju noć stigla velika vijest o njegovoj budućnosti.

Naime, kako izvještavaju pojedini mediji sa arapskog govornog područja izgleda da je Modrić dogovorio transfer u Saudijsku Arabiju i to na nagovor Cristiana Ronalda.

Vijest su prenijeli i pojedini španski mediji uz naglasak da je presudio telefonski razgovor sa dugogodišnjim saigračem iz Reala.

Oglasi

Navodno je slavni Portugalac uspio uvjeriti Modrića da pristane na transfer u Saudijsku Arabiju gdje bi prema pisanju Španaca trebao imati godišnju platu od 30 miliona eura.

Saudijci su i prošlog ljeta silno željeli Modrića, informacije su govorile da su mu nudili i 200 miliona eura, ali je osvajač Zlatne lopte odlučio ostati u Realu još najmanje jednu sezonu.

Ipak, kako sada stvari stoje od novog produženja ugovora sa Kraljevima neće biti ništa zbog čega kapiten Hrvatske ozbiljno treba razmišljati o narednom koraku.

Iako javno poručuje da je fokusirani isključivo na sadašnjost te ostatak sezone u Realu te nastup na Evropskom prvenstvu vrlo je vjerovatno da negdje u podsvijeti sebi postavlja pitanje šta dalje.

Veoma zagrijan za dovođenje Modrića u svoje redove je Inter Miami koji je okupio pravu malu koloniju od bivših igrača Barcelone pošto su u franšizi sa Floride Leo Messi, Sergio Busquets, Luis Suarez i Jordi Alba.

U slučaju da potpiše za Al Nassr tamo bi ga osim Ronalda dočekalo još jedno poznato lice, riječ je o reprezentativnom saigraču Marcelu Brozoviću.

Top Komentari

Humac
Modrić je već odlučio.100% naredne sezone će na Floridu.Bezuspjesni su pokušaji Saudijaca da ga dovedu.Sve su to spinovi koji se izbacuju u javnost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi