Kako je Neuer "anulirao" Ronalda: Slobodnjak sa 30 metara i skroman živi zid, epilog - (ne)očekivan

Prošlo je sedam godina

Kako je Neuer "anulirao" Ronalda: Slobodnjak sa 30 metara i skroman živi zid, epilog - (ne)očekivan

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je na devet mečeva protiv Manuela Neura uspio postići deset golova. Sjajnom Nijemcu niko nije postigao toliko golova. 

Ronalda krasi epitet jednog od najboljih fudbalera današnjice. Teško je pronaći manu u igri sjajnog Portugalca. Iako ima 36 godina iskusni "predator" je i dalje neumoljiv prema svojim protivnicima. 

Međutim, ukoliko bi se moglo reći da je u nekom segmentu "oslabio", to su definitivno slobodni udarci jer mu u nekoliko posljednjih godina zaista ne ide. 

Tako je primjera radi za tri godine provedene u Juventusu imao oko 80 pokušaja, a uspio je postići samo jedan gol. Bilo je to prije godinu i pol protiv Torina. 

CR7 je tokom karijere ukupno u 57 navrata postizao golove iz slobodnjaka, a najubojitiji je bio u Real Madridu gdje je sa devet godina 32 puta pogodio iz direktnog udarca.

Ponekad bi Ronaldo znao tako loše šutirati da bi lopta išla uglavnom preko gola ili bi direktno pogađao živi zid. Jedan od najlošijih pokušaja desio se 2014. godine.

Bilo je to na meču Svjetskog prvenstva protiv Njemačka kada je Neuer na neki način uvrijedio Ronalda sa oskudnim živim zidom. 

Portugalci su imali slobodan udarac sa oko 30 metara. Loptu je namjestio Ronaldo uz dugačak zalet, a Neuer je odlučio da postavi samo jednog čovjeka ispred portugalskog asa. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ispostavilo se da Neuer uopšte nije trebao da strahuje pošto je Ronaldo i pored dovljno prostora pogodio Philippa Lahma koji je stajao u živom zidu.

Inače, u tom meču su Nijemci doslovno ponizili Portugal jer su slavili sa ubjedljivih 4:0. Na kraju su i osvojili Mundijal nakon pobjede nad Argentinom u finalu.

Promo

Top Komentari

Klicko
HAHAHA pa i ne treba mu zivi zid,ne pamti ni penaldo sam kad je zabio iz slobodnjaka ahhaha
5 10
denimen9
9 utakmica 10 golova, a jest ga dobro anulirao wahahahah
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti