Ronaldo projurio pored novinara, ali im je dobacio dvije rečenice i porukom oduševio svijet

Nije bio raspoložen za izjavu nakon meča

Ronaldo projurio pored novinara, ali im je dobacio dvije rečenice i porukom oduševio svijet

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo našao se sinoć u centru pažnje nakon što nije sa saigračima iz reprezentacije Portugala slavio plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, te je razočaran zbog činjenice da je utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače odmah otišao u svlačionicu. No, u mix zoni je novinarima ipak odlučio da "dobaci" nekoliko rečenica.

Fernando Santos iznenadio je sinoć fudbalsku javnost odlukom da Cristiana Ronalda ostavi na klupi za rezervne igrače, a šansu je dao Goncalu Ramosu koji je to maksimalno iskoristio jer je zabio hat-trick u pobjedi protiv Švicarske sa 6:1.

Ramos je pokazao da zaslužuje mjesto u startnoj postavi i ovaj 21-godišnjak bi mogao prema svemu sudeći da istisne Ronalda iz početnog sastava što je kapitenu Portugala itekako zasmetalo.

Ronaldo je bio vidno razočaran što nije igrao od prve minute, a Santos ga je na teren poslao tek u finišu utakmice kada je sve već bilo riješeno, ali i nakon što su navijači s tribina u drugom poluvremenu skandirali njegovo ime i tražili da ga selektor Portugala uvede u igru.

Vjerovatno da je Santos htio dati Ronaldu do znanja da je on šef ekipe i da se ne smije ponašati kao na meču protiv Južne Koreje kada je negodovao i bunio se što ga je ranije izveo iz igre.

Oglasi

Da je to Ronaldu itekako teško palo vidjelo se nakon utakmice kada nije sa saigračima slavio pobjedu i plasman u narednu fazi Svjetskog prvenstva, te je odmah odlučio da ode u svlačionicu.

Iako je Ronaldo bio korektan prema navijačima i pozdravio ih prije izlaska s terena javnost u Portugala mu je itekako zamjerila što se nije ponio kapitenski na kraju meča i ostao sa saigračima da proslavi pobjedu nad Švicarskom.

Naravno, Ronaldo je bio glavna tema i među novinarima koji su ga čekali u mix zoni i nadali su se da će stati kako bi dao izjavu i prokomentarisao što nije počeo ovu utakmicu, ali se to nije desilo.

Ronaldo se nije zaustavio pored novinara koji su dozivali njegovo ime, ali je u prolazu ka autobusu dobacio nekoliko rečenica i oduševio je sve porukom koju je poslao legendarnom Peleu koji je u lošem zdravstvenom stanju.

Oglasi

"Želim brz oporavak Peleu, on je naš kralj. Sanjam li da postanem šampion svijeta? Naravno", kratko je rekao Ronaldo, a zatim je otišao u autobus reprezentacije Portugala.

Portugal već u subotu igra utakmicu četvrtfinala protiv Maroka i bit će zanimljivo vidjeti da li će Santos ponovo ostaviti Ronalda na klupi i prednost dati Ramosu što ne bi bilo iznenađenje nakon fantastične partije ovog 21-godišnjaka u sinoćnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ronaldo je bio starter u mečevima grupne faze, ali je Santosu zasmetalo njegovo ponašanje kada ga je izveo iz igre protiv Južne Koreje, te je Cristiano jasno dao do znanja da mu se takav potez ne sviđa.

Jasno je da on želi biti na terenu svaku minutu, ali činjenica je da su godine već učinile svoje i da nije na nivou od prije nekoliko godina, te da je možda i vrijeme da mjesto u reprezentaciji Portugala prepusti nekom mlađem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi