Santosa pitali zašto je Ronaldo bio na klupi, a on nije bježao od odgovora

Jako direkto odgovorio

Santosa pitali zašto je Ronaldo bio na klupi, a on nije bježao od odgovora

Esmer Oštraković

Portugal je ostvario laganu pobjedu od 6:1 protiv Švicarske u okviru osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Zanimljivu odluku za ovu utakmicu donio je selektor Portugala, Fernando Santos, jer je Ronalda ostavio na klupi, a umjesto njega od prve minute igrao je Ramos.

Upravo Ramos je postigao tri gola u večerašnjoj utakmici protiv Švicarske, te se mora priznato Santosu da je napravio sjajan potez.

Malo ko bi imao hrabrosti ostaviti Ronalda na klupi, a u igru od prve minute ubaciti igrača koji je do toga trenutka imao samo 12 odigranih minuta.

Ronaldo je u igru ušao u 74. minuti utakmice, te je uspio postići gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Izjavu nakon utakmice dao je Fernando Santos, a naravno jedno od pitanja bilo je i to zašto je Ronaldo ostao na klupi.

Oglasi

"Cristiano Ronaldo i Ramos su dva različita tipa igrača. Nemam problema sa kapitenom naše reprezentacije. Prijatelji smo mnogo godina. On je primjer jednog kapitena", rekao je Santos o Ronaldu.

Ipak pitanje je da li je stvarno istina sve što je rekao Santos jer je Ronaldo odlučio napustiti teren dok su njegovi saigrači slavili sa navijačima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dosta zanimljivo će biti pratiti narednu utakmicu Portugala u četvrtfinalu koju igraju protiv Maroka jer jasno je da će Ronaldo htjeti da igra, a Ramos mora igrati obzirom na tri gola koja je postigao večeras.

Tako bi se moglo predpostaviti da će Ronaldo i tu utakmicu početi sa klupe, što ga sasvim sigurno neće nimalo obradovati.

Top Komentari

Ecosport
Da, drugačiji su tipovi, Ramos zabija iz igre, a ovaj drugi samo sa penala.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi