Cristiano Ronaldo na kraju sezone seli u Ujedinjene Arapske Emirate?

"Bomba" iz Italije

Cristiano Ronaldo na kraju sezone seli u Ujedinjene Arapske Emirate?

E. Čaušević

Tokom prelaznog roka špekulacije oko raznih transfera su sasvim normalne i prava je rijetkost da neki fudbaler ostane "netaknut" u tom segmentu.

Cristiano Ronaldo ljetos je iznenadio fudbalsku javnost odlukom da napusti Real Madrid i karijeru nastavi u Juventusu. Međutim, Ronaldo se za kratko vrijeme uspio uklopiti u novi tim i trenutno je najbolji strijelac Stare dame.

Ipak, ni Ronaldo nije mogao proći bez špekulacija iako je tek ljetos promijenio klub. Naime, italijanski mediji danas su iznenadili fudbalsku javnost objavom da bi Ronaldo već na kraju sezone mogao napustiti Juventus i po novo napraviti transfer.

Navodno, ovaj 33-godišnji napadač dobio je ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali još uvijek nije poznato ime kluba. Kako prenosi Gazzetta dello Sport Ronaldo je dobio nevjerovatnu ponudu prema kojoj bi godišnje zarađivao nestvarnih 60 miliona eura.

Ronaldo u Juventusu godišnje zarađuje 30 miliona eura, ali teško da će zbog duplo većeg iznosa odlučiti da ode sa velike scene. Portugalca ćemo sigurno još nekoliko sezona gledati u najjačim ligama, a pred kraj karijere je možda i moguće da zaigra negdje na istoku.

U Juve došao da osvoji Ligu prvaka

A ako neko zna kako se osvajaju Lige prvaka, onda je to Cristiano Ronaldo koji ih je osvojio čak pet u svojoj bogatoj karijeri - četiri sa Real Madridom i jednu sa Manchester Unitedom.

Ronaldo zna šta je prioritet Juventusa za ovu sezonu, a iz Dubaija se javio sa velikim novogodišnjim obećanjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kunem se, uradit ću sve da osvojim Ligu prvaka sa Juventusom. Ako treba i nemoguće", poručio je Cristiano Ronaldo.

Već u osmini finala Juventusu slijedi težak posao jer će protivnik biti Atletico Madrid, ekipa koja definitivno zna igrati ovo takmičenje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hreko
za MILIJARDU €
1 4
Rinaka
Opet odličan posao Juventusa..
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije