Cristiano Ronaldo na sljedećoj utakmici juri četiri rekorda Lige prvaka

Još uvijek nije sve postigao

Cristiano Ronaldo na sljedećoj utakmici juri četiri rekorda Lige prvaka

Možda ste mislili da je u ovom takmičenju već napravio sve, ali... Cristiano Ronaldo već na sljedećoj utakmici protiv Juventusa, koja se igra sutra na Santiago Bernabeu, ima priliku porušiti još nekoliko rekorda Lige prvaka.

Ronaldo bi u slučaju trijumfa protiv Juventusa stigao do svoje 99. pobjede u Ligi prvaka, čime bi se osamio na vrhu liste igrača sa najviše pobjeda u ovom takmičenju. Trenutno to mjesto dijeli sa svojim bivšim saigračem Ikerom Casillasom, koji je također 98 puta osjetio slast pobjede u Ligi prvaka.

Portugalac je u prvom duelu ovih timova postigao dva gola, ali ukoliko u revanšu uspije doći do hat-tricka, postat će igrač s najviše hat-trickova u historiji Lige prvaka. Trenutno prvo mjesto dijeli sa Messijem, a obojica ih imaju po sedam. Ronaldo je posljednji hat-trick u Ligi prvaka zabilježio u polufinalu protiv Atletico Madrida prošle sezone.

Možda je glupo o tome govoriti baš pred duel sa Juventusom, koji nikada nije bio 'kanta za nabijanje', ali Ronaldo ima želju da do kraja karijere na jednoj utakmici Lige prvaka zabije pet golova. Najviše je postigao Malmeu 2015. godine (četiri), a u toj statistici gleda u leđa Leu Messiju i Luizu Adrianu, koji su uspijevali postizati po pet golova na jednoj utakmici. Adriano je to uradio u duelu Šahtara i BATE-a (7:0), a Messi protiv Leverkusena (7:1).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tu je još jedan rekord kojem bi se Ronaldo približio ukoliko Real izbaci Juventus, što je vrlo realno nakon 3:0 iz prvog duela. CR je do sada odigrao 149 utakmica u Ligi prvaka i trenutno je treći na listi igrača s najviše nastupa u ovom takmičenju, ali će u slučaju da zaigra u polufinalu s drugog mjesta 'skinuti' Xavija (151). Za očekivati je da do kraja karijere prestigne i Ikera Casillasa, koji je na prvom mjestu sa 167 utakmica.

Cristiano Ronaldo je na dobrom putu da poruši sve moguće rekorde, ali vjerujemo da bi ipak bio najsretniji kada bi treći put u nizu osvojio pobjednički pehar sa Realom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi