Marokanac s tribine zalio Ronalda vodom, zaštitari odmah došli do njega i šokirali ga s kaznom

Takve stvari se ne praštaju

Marokanac s tribine zalio Ronalda vodom, zaštitari odmah došli do njega i šokirali ga s kaznom

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo jučer je u suzama napustio teren nakon što je Portugal u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva ispao od Maroka i to je bio sigurno jedan od najtežih dana u njegovoj karijeri. Sve je počelo odlukom da ostane na klupi, a tu ga je čak jedan Marokanac zalio vodom zbog čega je odmah kažnjen.

Fernando Santos i jučer je odlučio da Cristiano Ronaldo ostane na klupi na meču protiv Maroka i šansu je dobio početkom drugog poluvremena, ali nije uspio pomoći Portugalu da izbjegne poraz i ispadanje s Mundijala.

Portugalci su imali ulogu favorita u ovom okršaju i svi su očekivali da će proći u polufinale, ali ih je Maroko uspio šokirati i senzacionalno slaviti sa 1:0 i plasirati se u narednu rundu.

Za Ronalda je ovo bio posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu u karijeri i zadnja propuštena prilika da dođe do titule prvaka svijeta koja jedino nedostaje u njegovoj nevjerovatnoj karijeri.

Koliko je Ronaldu teško pao ovaj poraz najbolje se vidjelo na kraju utakmice kada je odmah odjurio prema svlačionici i nije mogao sakriti svoje suze jer je svjestan da je to bio njegov posljednji nastup na Mundijalu.

Za Ronalda je jučerašnji dan sigurno jedan od najtežih u karijeri, a sve je počelo odlukom Santosa da on drugu utakmicu zaredom ostane na klupi za rezervne igrače što je sve iznenadilo.

Oglasi

Jasno je da Ronaldo uopšte ne voli da bude rezerva i ako je moguće igrao bi svaku minutu, ali je Santos u nokaut fazi imao drugačiji plan što se tiče jednog od najboljih igrača svih vremena.

Međutim, Ronaldu su na klupi za rezerve stvari otežali i navijači Maroka koji su bili odmah na tribini iza Portugalaca, a jedan od njih napravio je izuzetno nepromišljen potez.

Naime, jedan od navijača Maroka je zalio Ronalda vodom dok je on išao prema klupi za rezervne igrače, a to su zabilježili i fotoreporteri.

A fan appeared to throw water towards Portugal superstar Cristiano Ronaldo

Oglasi

On je očito htio da bude junak među svojim sunarodnjacima zbog takvog poteza, ali ni slutio nije kakva kazna ga čeka jer su zaštitari vidjeli šta je napravio i odmah su odlučili da reaguju.

Zaštitari su ubrzo prišli ovom navijaču koji se svađao s pojedincima koji su sjedili pored njega i nije im se svidjelo ono što je napravio.

The fan was kicked out during the World Cup quarter-final between Portugal and Morocco

Na kraju su ovog navijača odmah izveli sa stadiona što je njega šokiralo jer nije htio da propusti historijski meč svoje reprezentacije, ali na kraju nije imao izbora i uz pratnju osiguranja ljutito je napustio stadion.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, pojedini mediji su objavili da bi njemu mogao biti zabranjen i ulazak na polufinalni meč između Maroka i Francuske ukoliko se ispostavi da on ima ulaznicu za taj meč.

Utakmica polufinala Svjetskog prvenstva između Maroka i Francuske igra se u srijedu sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi