Protiv Ronalda, Portugala, fizike: Marokanac oborio svjetski rekord i učinio čudo!
FOTO: EPA

Trenutak za pamćenje

Protiv Ronalda, Portugala, fizike: Marokanac oborio svjetski rekord i učinio čudo!

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se u historijsko polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Marokanci su u četvrtini finala senzacionalno savladali Portugal sa 1:0, a junak je bio napadač 25-godišnji Seville Youssef En Nesyri koji je postigao pogodak u 42. minuti.

En Nesyri je nakon jednog centrašuta fenomenalno skočio i glavom zatresao mrežu Portugalaca.

Odbrana Portugala ništa nije mogla jer je napadač Maroka imao nebeski skok, a ispostavilo se da je srušio i novi rekord.

Naime, Marokanac je loptu glavom udario sa visine od 2,78 m čime je oborio rekord Cristiana Ronalda.

Ronaldo je postigao sličan gol 2019. godine za Juventus protiv Sampdorije kada je nebeskim skokom loptu glavom zakucao u mrežu, ali izračunato je da je Ronaldo loptu zakačio sa sa visine od 2.56 m.

Tačnije En Nesyri se od tla odrazio 86 cm, a Ronaldov odraz je bio 71 cm.

Oglasi

Pored toga što su Marokanci eliminisali Portugal sa Mundijala, Ronaldo je tako izgubio i jedan rekord koji je držao u svijetu fudbala.

Ronaldo je u suzama napustio teren nakon poraza Portugala, a te fotografije su obilazile svijet.

Ronaldo jedva čeka da završi ova po njega nesretna 2022. godina. Već početkom 2023. godine očekuje se da potpiše bogati ugovor sa klubom Al Nassr iz Saudijske Arabije. Navodno će dobiti 500 miliona eura za 2,5 godine. Kakva-takva utjeha...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Cristiano Ronaldo je već nekoliko dana glavna tema u svijetu zbog toga što je navodno zaprijetio da će napustiti reprezentaciju ukoliko ne bude igrao.

Sa druge strane u na ulicama Maroka je nevjerovatna fešta, država ne spava, a u srijedu ih očekuje duel polufinala protiv selekcije Francuske koja brani titulu prvaka svijeta sa Mundijala iz Rusije 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi