Cristiano Ronaldo se odlučio oglasiti: Moj najveći san karijere je jučer završio!

Tužan nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva

Cristiano Ronaldo se odlučio oglasiti: Moj najveći san karijere je jučer završio!

S. Mlaćo
Cristiano Ronaldo je u suzama dočekao kraj jučerašnjeg meča Svjetskog prvenstva protiv selekcije Maroka (0:1).

Portugalci idu kući, Ronaldo je bio razočaran, kao i kompletna nacija koja je sanjala trofej na Mundijalu.

Ronaldo je priznao da je njegov san bio osvajanje Svjetskog prvenstva sa svojom zemljom.

"Osvajanje Svjetskog prvenstva sa Portugalom je bio najveći i najambiciozniji san moje karijere. Srećom, osvojio sam mnogo naslova, uključujući i reprezentaciju, a moj najveći san je bio podići ime naše zemlje na najvišu svjetsku scenu. Borio sam se za to i jako sam se borio za svoj san. U pet nastupa na Svjetskom prvenstvu u prethodnih 16 godina, uvijek sam uz saigrače i podršku miliona Portugalaca davao sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobjegao od borbe, nisam odustao od svog sna. Nažalost, on je jučer završio“, napisao je Ronaldo.

“Ne isplati se reagovati vruće glave, samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano i nagađano, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila nijednog trenutka. Uvijek sam bio osoba koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim saigračima ni svojoj zemlji.

Ganhar um Mundial por Portugal era o maior e mais ambicioso sonho da minha carreira. Felizmente ganhei muitos títulos de...

Posted by Cristiano Ronaldo on Sunday, December 11, 2022
Oglasi

Za sada nemam više reći. Hvala ti Portugale. Hvala ti Katare. San je bio lijep dok je trajao“, dodao je Ronaldo koji je trenutno bez kluba nakon raskida sa Manchester Unitedom.

Na Svjetskom prvenstvu nije bio u prvom planu selektora Santosa, što je mnoge iznenadilo.

Većinom je šansu dobijao sa klupe, a bilo je priča i da želi napustiti bazu reprezentaciju.

Jučer se oglasila i njegova djevojka Georgina Rodriguez.

Obrušila se na selektora Portugala Fernanda Santosa.

Oglasi

“Danas je tvoj prijatelj i trener loše odlučio. Taj prijatelj za kojeg imaš toliko riječi divljenja i poštovanja. Ista osoba koja je, kada si ušao u igru, vidjela kako se sve promijenilo, ali bilo je prekasno", napisala je Georgina.

"Ne možete podcijeniti najboljeg igrača na svijetu, njegovo najmoćnije oružje. Ni ti se ne možeš zauzeti za nekoga ko to ne zaslužuje. Život nam daje lekcije. Danas nismo izgubili, samo smo naučili", zaključila je Georgina Rodríguez prije nego što je završila s riječima da se divi Ronaldu.

Sestra Cristiana Ronalda također je koristila svoj Instagram račun kako bi ostavila poruku nakon utakmice. No, ton je bio puno pomirljiviji i samo s namjerom da se istakne lik njenog brata.

"Kad me moji unuci traže da pričam o borbi, časti, slavi, radu, predanosti, preprekama, ljudskom zlu iz zavisti. Kad me zatraže da govorim o trofejima, golovima, nagradama i rekordima o naslijeđu bez presedana, govorit ću o svom bratu", započela je Ronaldova sestra.

"Rođen je u jednostavnoj kući usred okeana daleko od glavnog grada Portugala. Unutra su bile kante i zdjele za skupljanje kišnice koja je tako često dolazila u velikim količinama. Pod je bio glina prekriven plastikom. Hrana se kuhala na drva, voda za kupanje grijala se na peći. Četvorica braće spavala su u sobi poduprtoj s dva madraca na ciglama. Otac mu je bio veteran i preživio rat, a majka siroče koja je izašla iz sirotišta i podigla njegovu porodicu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

“Pričat ću vam o carstvu koje je izgradio, o njegovoj snazi, o onome što je obećao i ispunio. Reći ću vam o njegovom karakteru. Reći ću vam da nikada nije odustajao ni kad su mu kopali grob. Pokazat ću film o životu tvog ujaka. I hvala Bogu da sam dio toga. Dio njegovog života. I kako je to lijep život! Taj ponos! On je moj brat. Da, Cristiano Ronaldo". zaključila je.

 

Top Komentari

Uranija
Uhvati se čupanja obrva i slikanja lamborginija za instagram
2 3
kaskada24
Greater than Marocco ever will be! We adore you CR7!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi