Cristiano Ronaldo postavio stvari na svoje mjesto: "Od tog trenutka me niko ne smije nazvati"

Sam sebi je najvažniji

Cristiano Ronaldo postavio stvari na svoje mjesto: "Od tog trenutka me niko ne smije nazvati"

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo otkriva svakodnevne navike, a neke od njih je svjesno uveo kako bi poboljšao vlastiti sportski kvalitet, ali i sam kvalitet života.

Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera na svijetu posljednjih godina i mnogi se Portugalcu dive, naročito zbog načina na koji se ophodi svom tijelu i truda koji je uložio kako bi došao do samih visina.

Fudabler saudijskog Al-Nassra vodi detaljnu brigu o svemu, pa i o najmanjim sitnicama. Ima i razne navike, naravno vježbanje je obavezno svakog dana čak i kada je na odmoru, zdrava ishrana se podrazumijeva, ali i jedna navika koja mu omogućava da odmori svoj um.

"Nikada ne razgovaram na telefon nakon 22 sata navečer. Od tog me trenutka me niko ne smije nazvati i stvarno nema potrebe.To je samo u baš hitnom slučaju i oni jako bliski ljudi. Volim mom mozgu dati odmor", kazao je Ronaldo.

Ronaldo je ispričao i kako izgleda njegova svakodnevnica.

Oglasi

"Kad ustanem istuširam se hladnom vodom, onda se napijem vode i odem zagrliti djecu, poslije toga sjednem i popijem kafu, zatim doručkujem sa porodicom i tako počinje moj dan."

Višestruki osvajač Zlatne lopte je ispričao kako vrlo često zna meditirati pogotovo na dan mečeva.

"Kada sam pod stresom, volim meditirati, posebno na dan utakmice, ponekad to radim da zamislim i dešavanja na utakmici i poene, ponekad moja podsvijest to radi automatski prije odlaska na stadion i dok se zagrijavam, to je dobro i ugodno i volim to raditi."

Ronaldo je ostavio veliki trag dok je igrao za Manchester United, Real Madrid i Juventus u Evropi, a trenutno zarađuje novac na Bliskom istoku i sprema se za ljetnu avanturu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj gdje će i sa 39 godina predvoditi kao kapiten Portugalce.

Prestižni magazin Forbes objavio je popis od 50 najbolje plaćenih sporitsta svijeta u 2024. godini. Na popisu nema nijednog bh. sportiste, a na vrhu je Ronaldo koji je u posljednjih 12 mjeseci zaradio čak 260 miliona dolara. Iza njega je golfer Jon Rahm sa zaradom od 218 miliona, a treći je Lionel Messi sa 135.

Slijede LeBron James sa 128,2 miliona dolara, košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antentokounmpo sa 111 miliona, Kylian Mbappe sa 110, a u Top 10 su još Neymar (108), Karim Benzema (106), Stephen Curry /102) i igrač američkog fudbala Lamar Jacskon sa 100.5 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi