Rangnick završio priču oko Ronalda: "Odgovor mu je stigao pet minuta nakon izmjene"
Foto - EPA

Njemački stručnjak jasan

Rangnick završio priču oko Ronalda: "Odgovor mu je stigao pet minuta nakon izmjene"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo bio je u centru pažnje fudbalske javnosti nakon utakmice Manchester Uniteda i Brentforda.

Menadžer Crvenih đavola Ralf Rangnick zamijenio je Ronalda u 71. minuti meča, a Portugalac to nije najbolje podnio.

Imao je žestoku reakciju. Jasno je vidljivo da mu se nije dopalo to što je napustio meč, no menadžer Rangnick ne želi više da priča o tome.

On je danas objasnio šta se desilo i završio je priču oko Ronalda.

"Posao fudbalskog trenera je da pomogne timu da pobjeđuje utakmice. Nakon meča na Villa Parku znali smo da moramo bolje protiv Brentforda. Bilo je samo pitanje koga ćemo izvesti iz igre", istakao je njemački stručnjak.

Odluka je pala lako. Iz igre je izašao Cristiano Ronaldo.

"Ronaldo je strijelac i igrač je koji uvijek želi igrati i zabijati golove", rekao je Rangnick i zatim se osvrnuo na ono što se desilo u meču s Brentfordom kada je Portugalac ludio zbog izmjene.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pitao me je zašto sam ga zamijenio i zašto nisam iz igre povukao nekog od mlađih igrača? Odgovor mu je stigao nekoliko minuta kasnije kada je jedan od mladih zabio treći gol. Možda je i Ronaldo mogao zabiti taj treći gol, ali u fudbalu nema možda, već se donose odluke u pravom trenutku", iskren je Rangnick i o reakciji portugalske zvijezde je rekao:

"Nema potrebe da se previše pažnje obraća na to. Rekao sam mu sve tokom utakmice, razgovarali smo i zatim je došao treći gol. Tim je važniji od Cristiana, Edinsona, Bruna i svih drugih, dodao je menadžer Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bezbeli22
Nekad prije klubovi su imali čast, dostojanstvo i disciplinu. Obzirom da je sada kompletan poremećaj u svijetu fudbala toga više nema, tako da klubovi dozvoljavaju raznoraznim fićvirićima da im kroje politiku kluba, petljaju se u posao trenera, pitaju se za igrače u prelaznim rokovima i tome slično. Ovome Penaldu i njemu sličnim treba trener kao što je pokojni Milan Ribar (FK Željezničar) pa bi on kad počne pametovati bio poslan da trenira klizeće startove na pomoćnom terenu od šljake ili više nikad ne bi zaigrao.
3 0
Krajisnikljuti73
Jarane,švabo je to...kod njih nema titlanja m.da samo zato sto si Ronaldo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi