Ronaldo postavio rekord koji će teško iko da nadmaši

Legenda

Ronaldo postavio rekord koji će teško iko da nadmaši

E. Škorić

Cristiano Ronaldo večeras je postigao novi gol u dresu Juventusa.

Juventus nastavlja borbu za grupnuf fazu Lige prvaka i nema pravo na kiks u gostima kod Sassuola. Gostima iz Torina za sada ide dobro, pošt ovode 2:0 i na pragu su nove pobjede.

Buffon je u 16. minuti odbranio penal Berardiju, a onda je Rabiot u 28. minuti izjednačio na 1:1, da bi Ronaldo na asistenciju Rabiota u 45. minuti poentirao za 2:0.

Taj pogodak Portugalca bio je njegov 100. u dresu Juventusa i postao je prvi igrač koji je postigao 100 i više golova klupskih u tri različite države.

Prethodno je to uradio u Španiji u dresu Real Madrida i u Engleskoj kao igrač Manchester Uniteda.

Karijeru je počeo u portugalskom Sportingu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cristiano je u Sportingu odigrao samo jednu seniorsku sezonu. Zablistao je u sezoni 2002/2003 i zatim je uslijedio transfer u Manchester United, te stvaranje jedne velike karijere.

CR je u dresu portugalskog velikana odigrao 31 meč i postigao je pet pogodaka.

Top Komentari

Chwilla
Zato ne mogu ni uhvatiti mijesto za LS, pola ga igraca ne mogu ga organski gledati, ne zele vise da se podredjuju njemu.Zato puse LS.
2 14
Marco_Materazzi
buffon odbranio penal, rabiot zabio za 1-1 pa ronaldo zabio za 2-0, pa ovo je vrh, nema dalje, kakav novinar strasno
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije