Ronaldo iznenađen: "U Evropi smo se na to navikli"

Saudijci ga kaznili

Ronaldo iznenađen: "U Evropi smo se na to navikli"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je suspendovan na dvije utakmice zbog neprimjerenih gesti upućenih pojedinim navijačima koji su ga provocirali skandirajući ime Lionela Messija.

Portugalski napadač Al-Nassra tokom meča protiv Al-Shababa odlučio reagovati na provokacije i skandiranje imena njegovog velikog rivala.

Ronaldo se prvo uhvatio za uho i sugerisao da "ne čuje dobro", ali se potom hvatao za međunožje sa željom da "spusti" navijačima Al-Shababa.

Disciplinsko tijelo Saudijske Pro lige kaznilo je sjajnog fudbalera sa dva meča suspenzije, a pored toga dobio je i novčanu kaznu.

"Poštujem sve klubove. Moj potez izražava snagu, on nije sramotan i navikli smo na to u Evropi", poručio je Ronaldo.

Oglasi

Kako navode engleski mediji, Ronaldo je uz dvije utakmice zabrane nastupa kažnjen i novčano. Ne navodi se kojim iznosom, no ističe se da će taj iznos za njega biti mizeran i zanemariv budući da godišnje inkasira 200 miliona eura.

Ronaldo će propustiti mečeve protiv Al Hazme i Al Raeda, ali bi trebao predvoditi tim u meču Azijske Lige prvaka protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovaj iskusni fudbaler je postigao 28 golova uz 11 asistencija na 29 mečeva u svim takmičenjima. U Saudijsku Arabiju došao je kao slobodan igrač početkom 2023. godine, a prethodno je u Evropi sa dosta uspjeha nastupao za Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus...

Cristiano Ronaldo trenutno je prvi strijelac prvenstva Saudijske Arabije. Postigao je 22 pogotka u 20 utakmica, a ovom učinku je dodao devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi