Maurizio Sarri objasnio zašto je izveo Ronalda iz igre: "Zahvalni smo mu, ali..."

Portugalac odigrao samo 55 minuta

Maurizio Sarri objasnio zašto je izveo Ronalda iz igre: "Zahvalni smo mu, ali..."

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na svom terenu pobijedili Milan sa 1:0 u derbiju 12. kola italijanske Serije A.

Juve ponovo nije blistao, ali je u finišu utakmice uspio da dođe do tri boda. Junak Stare dame sinoć je bio Paulo Dybala koji je u 77. minuti postigao jedini gol na utakmici.

Dybala je u igru ušao u 55. minuti utakmice kada je Maurizio Sarri šokirao navijače Juventusa. On je odlučio da iz igre izvede Cristiana Ronalda, a umjesto njega zaigrao je Dybala i ispostavilo se da je to bio ključni potez.

Portugalac je samo pogledao Sarrija dok je izlazio s terena, te je sigurno bio ljut što ga je trener Juventusa zamijenio već na samom početku drugog poluvremena. Sarri je komentarisao to nakon utakmice i pohvalio igru Ronalda, te otkrio da je on imao problema s koljenom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo zahvaliti Ronaldu jer se žrtvovao večeras u teškoj situaciji. Učinio je sve da igra, ali kada sam vidio da nije dobro odlučio sam da ga izvedem iz igre. Prirodno je da su igrači nezadovoljni kada izlaze iz igre, a posebno ako su radili tako naporno da budu tu. Tokom prethodnih mjesec dana imao je problema s koljenom kada je dobio udarac na treningu i malo povrijedio ligamente. Trenirao je visokim intenzitetom, ali vidio sam da ne može dati maksimum. Nije bio na svom nivouu i to je to", rekao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke_1
Ovaj se ponasa ko da je Zlatan Ibrahimovic
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi