Otkrile ga sigurnosne kamere: Znakovit snimak Ronalda iz teretane, jasno je kao dan ko je i šta CR7!

Slavni Portugalac

Otkrile ga sigurnosne kamere: Znakovit snimak Ronalda iz teretane, jasno je kao dan ko je i šta CR7!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je najpopularniji fudbaler na svijetu, a za svakog svog vana i najbolji ikad. Portugalac traje već duže od dvije decenije te uopšte ne razmišlja o kraju karijere.

Zimus je Ronaldo šokirao fudbalski svijet prelaskom u Al Nassr gdje ima platu od 200 miliona eura godišnje, nekoliko mjeseci kasnije čuvenog Portugalca su slijedile još mnoge evropske zvijezde, presudan je naravno novac.

Konkurencija u Saudijskoj Arabiji je u razmaku od pola godine podignuta za nekoliko nivoa u prvenstvu te zemlje je od ove sezone sve osim lagano.

Iako su mnogi smatrali Ronalda potrošenim nakon što je otišao u "novu obećanu zemlju" planovi Saudijaca su pokazali da je prvenstvo sve osim amatersko i da će Portugalac i dalje igrati na visokom nivou.

Tokom karijere CR7 je osvojio pet Zlatnih lopti, rekorder je u mnogim statističkim podacima i zbog svega što je uradio opravdano se smatra najboljim igračem svih vremena.

Oglasi

Čuveni Portugalac je prava mašina, maksimalno je posvećen svom poslu i svaki trening shvata kao utakmicu. Da je zaista tako pokazao je snimak sigurnosne kamere iz Al Nassra.

Zbog svega šta je uradio Ronaldo se ne mora nikom više dokazivati, ubjedljivo je najveća zvijezda ekipe i praktično može raditi šta poželi te bi mu se progledalo kroz prste.

Međutim, Ronaldo nije takav tip. I dok su svi njegovi saigrači napustili teretanu, portugalski as je ostao sam da trenira i dodatno jača mišićnu masu.

@fathanmateo

CR7 has always been disciplined 🥲🫶 - 7 Agustus 2023 #CristianoRonaldo #FathanMateo

♬ suara asli - dimas - dimás

Fantastični napadač ima 38 godina, a njegova odlučnost i maksimalna posvećenost treniranju su jasan znak da nema namjeru stati sa fudbalom. Takav je bio u ranim 20-im, a takav je i kad je na pragu pete decenije.

"Jednom sam došao na trening dva sata ranije, a tamo je već bio Ronaldo", prije nekoliko godina je kazao Gareth Bale, bivši saigrač iz Real Madrida.

Ronaldo je i u Saudijskoj Arabiji zadržao nevjerovatan nivo profesionalizma

Još dok je igrao za Manchester United CR je bio prvi koji je dolazio, te posljednji koji je odlazio iz trening kampa Carrington. Poznata je i anegdota da je jednom na trening Juventusa došao čak četiri sata kasnije.

Nema sumnje da je Ronaldo najbolji mogući primjer da se predanim radom i maksimalnim profesionalizmom može nadmojestiti manjak talenta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi