Nakon Ronalda - Bellingham: Englez je ovo prvi uradio nakon Portugalca u Real Madridu!

Nema zime za Kraljeve

Nakon Ronalda - Bellingham: Englez je ovo prvi uradio nakon Portugalca u Real Madridu!

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo je postao legenda Real Madrida za devet godina provedenih u tom klubu. Onako kako je startao on, sada je engleski ofanzivac, Jude Bellingham.

Nakon što je 2018. godine Cristiano Ronaldo napustio Real Madrid i otišao u Juventus, mnogi su mislili da neće imati ko da ga zamijeni, ali prevarili su se.

Karim Benzema je preuzeo ulogu lidera i donio Real Madridu hrpu trofeja, da bi se isto pitanje postavljalo i nakon što je Francuz ove godine odlučio otićo u Saudijsku Arabiju.

Međutim, zime za Real Madrid nema. Iz Borussije Dortmund je stigao engleski ofanzivac Jude Bellingham i za sada pokazuje da će biti strašno pojačanje za tim Carla Ancelottija.

Ovaj 20-godišnjak je prvo ime Real Madrida u ovoj sezoni, a zablistao je i sinoć kada je u jednoj teškoj utakmici u Vigu donio sva tri boda Realu protiv Celte.

Oglasi

Junak je bio i protiv Almerije u drugom, te Athletic Bilbaa u prvom kolu i prvi je igrač nakon Cristiana Ronalda koji je u prve tri utakmice u Primeri za Los Blancose uspio postići četiri pogotka.

Ronaldo je to uradio 2009. godine kao već etabliran napadač, dok je Bellingham tek pomjeren iz veznog reda prema naprijed, što dodatno daje na težini njegovom učinku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Narednu šansu da zablista i veže četvrti meč s pogotkom Jude Bellingham imat će narednog vikenda kada u 4. kolu Primere u Madrid stiže Getafe.

Neki kažu da se prvi mačići u vodu bacaju, a neki da se po jutru dan poznaje. Vidjet ćemo kako će biti u slučaju Bellinghama, no početak zaista obećava. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi