Ronaldo odavno nije imao tako poražavajuću statistiku

"Nevidljiv" protiv Milana

Ronaldo odavno nije imao tako poražavajuću statistiku

Endin Čaušević

Juventus je u nedjelju doživio veliki šok jer su na svom terenu poraženi od Milana sa 3:0 u meču 35. kola Serije A.

Stara dama je nakon devet godina dominacije ostala bez Scudetta koji je ove sezone osvoji Inter, ali da stvari budu gore čak je upitno da li ćemo ih gledati u Ligi prvaka naredne sezone.

Juventus se trenutno nalazi na petoj poziciji i ima bod manje od Napolija koji je četvrti i sigurno je da nas do kraja sezone očekuje velika borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Milan je ovom pobjedom "pobjegao" na tri boda prednosti od Juventusa i vjerovatno će s Atalantom uspjeti da izbore plasman u Ligu prvaka. No, Rossoneri su u nedjelju sve iznenadili jer niko nije očekivao da će tako ubjedljivo slaviti u Torinu.

Ova utakmica je najbolje pokazala u kakvoj krizi se nalazi Juventus ove sezone, te da su na ljeto potrebne velike promjene kako bi se klub ponovo vratio na pobjedničku stazu.

Mnogi navijači Juventusa, ali i italijanski mediji su najviše kritikovali Cristiana Ronalda koji je protiv Milana bio skoro nevidljiv. Portugalac odavno nije odigrao tako loš meč, te se uklopio u sivilo svoje ekipe.

Oglasi

Ronaldo s Juventusom ima ugovor do kraja naredne sezone, ali ne bi bilo iznenađenje ako već ovog ljeta napusti Staru damu i to pogotovo ukoliko ovaj klub ne izbori Ligu prvaka.

No, jasno je da Ronaldo ne briljira kao prethodnih sezona, a to se najbolje vidjelo protiv Milana. Portugalac odavno nije bio tako nemoćan na terenu, a statistika je mnoge šokirala.

Naime, Ronaldo uopšte nije imao udarac u okviru gola Milana na ovoj utakmici. Portugalac je ukupno imao dva šuta, ali niti jednom lopta nije išla u gol protivničke ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da stvar bude gora u prvom poluvremenu Ronaldo niti jednom nije imao dodir s loptom u kaznenom prostoru Milana. La Gazzetta dello Sport je nakon utakmice objavila Ronaldovu fotografiju uz opis "Bez hrabrosti, bez igre, bez identiteta", te su poručili da je Ronaldo jednostavno bio "duh" na ovom meču.

Ni navijači Juventusa nisu imali milosti prema Portugalcu i poručili su da je ovo jedna od najgorih njegovih utakmica koju su gledali. Također, mnogi od njih se nadaju da će Ronaldo na kraju sezone napustiti klub jer smatraju da više nema šta da pruži na terenu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi