Cristiano Ronaldo stigao do 800. gola u karijeri

Impresivan učinak

Cristiano Ronaldo stigao do 800. gola u karijeri

E. Škorić

Ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo večeras je stigao do 800. gola u karijeri.

Portugal vodi s 3:0 na poluvremenu utakmice protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a golove su postigli nogometaši Manchester Uniteda.

Ronaldo je postigao dva gola iz penala, a jedan njegov klupski kolega Bruno Fernandes.

S ta dva gola, Ronaldo je stigao do spektakularne brojke od 800 golova u karijeri. Bila je ovo njegova 1103. zvanična utakmica u karijeri, a debitovao je za Sporting 14. avgusta 2002. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prvi gol stigao je u sedmoj utakmici za Sporting, 7. oktobra u 2002. godine, kada je bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi nad Moreirenseom.

Najviše golova Ronaldo je dao u dresu Real Madrida, njih čak 451 u 438 mečeva. U Manchester United je na 298 utakmica dao 123 gola. Za Portugal je dao 114 golova na 182 utakmice i trenutno je neprikosnoveni lider po broju golova u dresu nacionalnog tima i rekorder je.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Dva gola iz penala :)))
5 11
Klicko
Njegove redovne musterije,luxemburg,andora,malta,gibraltar.I to dva penala...ali nema veze ide opet SIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi