Udarac samo jednog čovjeka je uspio natjerati Drogbu da se pomoli Bogu

SP 2010

Udarac samo jednog čovjeka je uspio natjerati Drogbu da se pomoli Bogu

Edmir Škorić

Didier Drogba bio je vrhunski napadač i jedan od najboljih u svoje doba, ali mnogo lakše je do pobjeda i trofeja dolazio u svom bivšem klubu Chelseaju nego u dresu nacionalnog tima.

Drogba je kao igrač Chelseaja osvojio čak četiri naslova prvaka Engleske, a u sezoni 2011/12 i Ligu prvaka. Tu su i razni trofeji u kupovima, no s reprezentacijom Obale Slonovače nije imao puno uspjeha.

Tokom Svjetskog prvenstva 2010. godine njegova selekcija bila je u grupi sa Portugalom, čiji vođa je bio Cristiano Ronaldo, koji je i danas u 37. godini aktivan i nastupaće u Kataru na Mundijalu.

U susretu Obale Slonovače i Portugala viđena je jedna od situacija koja se eto i danas prepričava. Tada je strašni Drogba bio prisiljen da se moli na klupi, a sve upravo zbog Ronalda.

U 11. minuti Ronaldo je primio loptu, okrenuo majstorski Yayu Tourea i s oko 35 metara uputio raketu prema golu. Stativa je spasila Obalu Slonovače, a kamere su odmah uočile Drogbu koji se doslovno molio Boga da ta lopta ne odsjedne u mreži.

Oglasi

Hvatao se za glavu i krstio, a po mnogima bi, da je lopta završila u mreži, ovo bio jedan od najboljih pogodaka u historiji Mundijala.

Drogba je u tom susretu bio rezerva, ušao je u 66. minuti, a duel je završen rezultatom 0:0. Portugal se kao drugi plasirao dalje, dok su "slonovi" bili treći sa bodom manje i ostali su bez nokaut faze.

Međutim, Ronaldov san o tituli svjetskog prvaka završen je u osmini finala jer su poraženi od konačnog pobjednika, Španije.

Ronaldo je cijelo ljeto bio na naslovnicama nakon što je u junu šokirao Manchester United zahtjevom za transferom. Dugo se špekulisalo o njegovom odlasku, ali njegov agent Jorge Mendes nije mu našao adekvatan klub koji igra u Ligi prvaka, pa je Portugalac ostao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Peterostruki osvajač Zlatne lopte postigao je svoj prvi pogodak u sezoni prošle sedmie u 2:0 pobjedi Uniteda nad Sheriffom u meču Evropske lige. Menadžer Erik ten Hag je nakon te utakmice rekao kako je "Ronaldu ovaj gol bio potreban".

Hoće li Ronaldo ostati na Old Traffordu i nakon ove sezone? Samo će vrijeme pokazati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti