Robert Prosinečki recept iz BiH prenio u Crnu Goru - Dvije utakmice, dvije pobjede!
Nekadašnji selektor BiH upisao novi trijumf (Foto: Petar Glebov / Pixsell)

Sokolovi savladali Sjevernu Makedoniju

Robert Prosinečki recept iz BiH prenio u Crnu Goru - Dvije utakmice, dvije pobjede!

Midhat Šljivak

Legendarni Robert Prosinečki preporodio je reprezentaciju Crne Gore. Žuti je u dva meča ostvario dvije pobjede na klupi Sokolova.

Nakon što je prije nekoliko dana u Antaliji sel

ekcija Crne Gore savladala Bjelorusiju s 2:0, novi trijumf Sokolovi su upisali danas. Savladana je Sjeverna Makedonija s 1:0.

Makedonci su bili bolji rival u prvom dijelu. Iznošenje lopte bio je ozbiljan problem za Sokolove, ali to protivnik nije znao na pravi način iskoristiti.

Sve pokušaje, koji su uglavnom bili s distance, Matija Šarkić je bez problema odbranio, da bi Crnogorci u finišu prvog poluvremena došla do prednosti.

Igrala se 45. minuta kada je Camaj izveo korner, najbolji u skoku je Stevan Jovetić i zabija pogodak za prednost Crne Gore od 1:0.

Ovim se rezultatom odlazi na odmor, a u nastavku je ritam igre znatno opao. Utjecale su na to brojne izmjene, pa je susret bio poprilično dosadan i na kraju je ostalo 1:0 za Crnu Goru.

Oglasi

Robert Prosinečki je tako na fenomenalan način započeo posao na klupi Sokolova. Dvije utakmice, dvije pobjede i isproban ogroman broj igrača pred naredne izazove.

Crna Gora će nešto jače izazove imati u junu. Prosinečki i ekipa 5. juna gostuju selekciji Belgije, a četiri dana kasnije domaćini su selekciji Gruzije.

Početak saradnje s Crnom Gorom neodoljivo podsjeća na ono što je hrvatski stručnjak radio u Bosni i Hercegovini. Imao je niz fenomenalnih rezultata, iako igra često nije bila prava.

Legendarni Hrvat je na klupi Bosne i Hercegovine odradio 22 utakmice i ostvario je učinak od devet pobjeda, šest neriješenih utakmica i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi