Džeko: Naši navijači zaslužuju da na velikim takmičenjima navijaju za svoju zemlju
Edin Džeko govorio o Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Govorio o predstojećem Mundijalu

Džeko: Naši navijači zaslužuju da na velikim takmičenjima navijaju za svoju zemlju

Eldar Ganibegović

Za šest dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Naše reprezentacije drugi put u nizu nema na Svjetskom prvenstvu, no bez obzira na to, naš kapiten Edin Džeko biranim je riječima najavio predstojeći Mundijal.

Dijamant je rekao dosta toga lijepog, a videozapis je objavila na svom YouTube kanalu Ambasada Katara u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je prvi put da se prvenstvo igra u jesenjem dijelu sezone tako da ne mogu konkretno reći kakva su moja očekivanja. Vjerujem da će utakmice biti atraktivnije, igrači će biti u optimalnoj formi jer je prvenstvo počelo prije četiri mjeseca, što nije nekada bio slučaj kada se prvenstvo igralo na kraju sezone i kada su svi igrači bili umorni. 

Očekujem, dakle, dobre utakmice, mnogo golova i nadam se što manje povreda, jer odmah nakon završetka Svjetskog prvenstva nastavljaju se prvenstva u svim zemljama.

Nisam planirao ići, s obzirom na to da ću ostati s klubom kako bih se što bolje pripremio za nastavak sezone, a slobodne dane koje budem imao želim provesti sa svojom porodicom. Naravno, ukoliko uspijem, volio bih doći na neku od utakmica.

Pratio sam kako su tekle pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru i prema izvještajima vidim da je sve na vrhunskom nivou. Ono čemu se ja nadam jeste da će nakon Svjetskog prvenstva isključivo biti priče samo o dobrim potezima, atraktivnim golovima, odnosno fudbalu, jer zbog toga svi i dolaze u Katar.

Zbog fudbala su se zaustavljali svjetski ratovi, jer fudbal je uvijek nosio jednu poruku mira. Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje da lopta krene sa centra u Kataru, tako da vjerujem da će sve reprezentacije, organizatori, ali i svi mi iz svijeta fudbala, još jednom poslati poruku mira za sve.

Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti jedno od najgledanijih ikada, pretpostavljam, pa je jako bitno da se sa ovog Svjetskog prvenstva pošalje još jedan apel prema svima da je mir jedina ispravna opcija bilo gdje u svijetu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neka uživaju u izvrsnom fudbalu i da na fer i sportski način bodre sve reprezentacije.

Žao mi je što Bosna i Hercegovina nije uspjela da se plasira na ovo Svjetsko prvenstvo, jer znamo koliko smo uživali u Brazilu. Ali, dat ćemo sve od sebe da u budućnosti ponovo dohvatimo jedno veliko takmičenje, jer naši navijači to definitivno zaslužuju. Zaslužuju da na velikim takmičenjima navijaju za svoju zemlju", kazao je Edin Džeko.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
koce ce da igra kaucosi hamburgerdjije i hurmasicari de nelupetaj klocino nedisciplinirana i neodgojena
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi