Radulović: Neću pričati o tome, ima ko će da gleda; Piksi: Mislili ste ide se lako na EP?

Izjave selektora

Radulović: Neću pričati o tome, ima ko će da gleda; Piksi: Mislili ste ide se lako na EP?

E. Škorić

Reprezentativci Srbije savladali su Crnu Goru u Podgorici rezultatom 2:0 u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez golova, u nastavku Dušan Vlahović sa dva gola donosi slavlje gostima u komšijskom ogledu koji je privukao veliku pozornost.

Selektor Orlova Dragan Stojković je zadovoljan nakon što je njegov tim ostvario dvije pobjede u prva dva kola i tako se primakao Euru.

"Znali smo da će nam biti teško. Kako ste mislili na Evropsko prvenstvo, lako? Pa to ne postoji. Crna Gora može da napravi problem svakome. Najvažnije je to što smo pobijedili i osvojili tri boda. Pretpostavili smo da će biti agresivni što igraju kod kuće. Čekali smo da se prvo poluvrijeme završi sa nulom, pa smo napravili dvostruku izmjenu. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje i sadržajnije sa naše strane", rekao je Piksi nakon meča.

S druge strane, crnogorski selektor Midrag Radulović nije mogao biti zadovoljan.

„Poslije ovakve utakmice i ovakve naše igre, rezultat 0:2 je u najmanju ruku nerealan. Odigrali smo 45 izvanrednih minuta, taktički besprekornih, imali dvije šanse i već tada sam se pribojavao starog fudbalskog pravila da ćemo biti kažnjeni kad ne iskoristimo prilike. U 2. poluvremenu smo nastavili u istom ritmu, ali smo nažalost imali dvije iznuđene izmjene zbog povreda, koje su nam poremetile sistem. Prvi gol je iz čiste slučajnosti, a vidjećete šta prethodi tom golu. Neću o tome da pričam, ima ko će to da gleda. To je stara priča kada smo mi u pitanju”, rekao je Miodrag Radulović, koji smatra da njegov tim ima budućnost.

„Kada smo izašli svi u napad i pokušali da izjednačimo, primili smo gol iz kontre u posljednjim sekundama. Protiv najvećeg favorita u grupi smo odigrali ovako, to je ono što hrabri. Čestitam momcima na izvanrednoj igri i taktičkoj disciplini. Rezultat je 0:2, ali ova ekipa je pokazala da ima veliku perspektivu i da imamo čemu da se nadamo u ovim kvalifikacijama”.

Izavu je dao i veznjak Srbije Dušan Tadić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Znali smo da je Crna Gora dosta srčana borbena ekipa, pogotovo pred svojom publikom, i da nam neće biti lako. Rival je mogao da nas ugrozi iz kontranapada i jako dobro, kompaktno se branio. Najbitnije je da smo osvojili tri boda”, rekao je kapiten Srbije.

"Iskreno se nadam da ćemo i Crna Gora i mi da se plasiramo na Euro. Mi smo jedan narod i od srca to želim”, dodao je nogometaš Ajaxa.

Top Komentari

Citiram tekst iz clanka "Iskreno se nadam da ćemo i Crna Gora i mi da se plasiramo na Euro. Mi smo jedan narod i od srca to želim”, dodao je nogometaš Ajaxa. Da li ste jedan narod to pitaj Crnogorce na Cetinju, jer "Crnogorci su se najezili, e Crnogorci." Ima dosta Crnogoraca koji ne misle tako, da se radi o jednom narodu. Kandidati su za prva dva mjesta u grupi su Madjarska, Srbija i Crna Gora, velike su vijerovatnoce da ce to biti Madjarska i Srbija, mada bih volio da Crna Gora iznenadi i plasira se za EP, ali bit ce veoma tesko.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi