Crna subota za favorite u Engleskoj, jedino Chelsea položio ispit

Poraz Cityja, remi Liverpoola

Crna subota za favorite u Engleskoj, jedino Chelsea položio ispit

Edmir Škorić

Manchester City i Liverpool danas su kiksali na svojim stadionima u mečevima 10. kola engleske Premier lige.

Liverpool je imao 2:0 protiv Brightona na Anfieldu, gol za 3:0 mu je poništen, a na kraju su Redsi spašavali bod.

Poveli su golom Hendersona, da bi Mane u 24. minuti povisio na 2:0, a desetak minuta kasnije Senegalcu je gol poništen zbog igranja rukom. Sve u svemu, činilo se da će tim Jurgena Kloppa mirno privesti posao kraju.

Brighton se vraća u 41. minuti golom Mwepua, a Trossard u 65. minuti pogađa za potpuni šok domaćih i za konačnih 2:2. Još je Alisson spašavao kasnije, a jedan gol je Brightonu poništen zbog ofsajda. Sve u svemu, loš dan za Liverpool koji je osvojio samo bod.

Svakako veliko iznenađenje, a šta tek reći za pobjedu Crytal Palacea nad Manchester Cityjem na Etihadu (2:0)? Wilfried Zaha je postigao vodeći gol u šestoj minuti, a Cityju je znatno otežao Laporte koji je u 45. minuti dobio direktan crveni karton. U 89. minuti sve je riješio golom Gallaghera za 2:0.

Za razliku od Liverpoola i Cityja, Chelsea je bio siguran na gostovanju kod Newcastlea te je slavio s 3:0, a dva gola u drugih 45 minuta za goste iz Londona postigao je Recce James. Treći je postignut s penala, a strijelac je bio Jorginho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je novi lider s 25 bodova, Liverpool ima 22, a City 20 bodova.

Što se tiče ostalih danas odigranih mečeva ovog kola, Arsenal je još ranije na King Poweru pobijedio Leicester s 2:0, Burnley je pobijedio Brentford s 3:1, dok je Southampton s 1:0 slavio na gostovanju kod Watforda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
COMMON CHELSEA
3 1
Lordiox1
Jest vala bio tezak ispit za Chelsea
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti