Crni petak u Amsterdamu: Ajaxov popust na najtražnije proizvode
(Foto: EPA) Dragulji Ajaxa su svakako 21-godišnji veznjak Frenkie de Jong i 19-godišnji štoper, kapiten Matthijs de Ligt.

Velikani spremite pare

Crni petak u Amsterdamu: Ajaxov popust na najtražnije proizvode

Ajax je nakon kratkotrajne "suše" ponovo postao tvornica najtraženijih evropskih fudbalskih talenata.

Minulog ljeta je Amsterdam Arenu napustio Justin Kluivert, ali je Ajax uspio zadržati veliki broj svojih najvećih talenata.

Ipak, pažnju evropskih velikana i dalje privlače mladi fudbaleri poput Mazraouija, Van de Beeka ili Davida Neresa, ali dragulji Ajaxa su svakako 21-godišnji veznjak Frenkie de Jong i 19-godišnji štoper, kapiten Matthijs de Ligt.

Upravo za ovom dvojicom fudbalera vlada nevjerovatna pomama među evropskim velikanima, a špekuliše se da su samo neki od klubova koji stoj u redu Manchester City, PSG, Barcelona i Juventus.

Očekuje sa da će ove zime, a posebno narednog ljeta pomenuti klubovi krenuti u još ozbiljniji "lov" na sjajni dvojac, a jučer je Ajax odlučio dati popust na svoje najvrijednije "proizvode".

Jučer je, naime, bio "Black Friday" - praznik šopinga koji se iz Amerike proširio na cijeli svijet. Na jučerašnji dan se moglo kupovati uz ogormna sniženja u svjetskih tržnim centrima i prodavnicama, a "crni petak" je obilježio i Ajax.

Tako je Ajax na svom Twitteru objavio fotografiju De Ligta i De Jonga uz poruku: "20% popusta na sve".

Naravno, sve je bilo ironično, ali Barca, Juve i City bi sigurno voljeli da nije bila riječ samo o šali...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi