Kraljevi blistaju pod Solarijem, Bayern rutinski protiv AEK-a

Liga prvaka, 4. kolo grupne faze

Kraljevi blistaju pod Solarijem, Bayern rutinski protiv AEK-a

Real Madird je večeras gostovao kod Viktorije Plzen i razbio svog protivnika sa čak 0:5. Kraljevi su ovom pobjedom ponovo zasjeli na prvo mjesto grube G i njihov plasman u nokaut fazu se ne može dovesti u pitanje.

Kraljevi su od samog starta meča nametnuli svoj ritam igre, a do vodstva su došli sjajnim golom Karima Benzeme u 21. minuti, da bi dvije minute kasnije već bilo 0:2. Ovaj put je strijelac bio Casemiro nakon asistencije Kroosa.

Nije se dugo čekalo ni na treći gol Reala. Igrala se 37. minuta kada je Bale vratio loptu na petarac, a Benzeme postigao svoj drugi gol ne meču i povisio na 0:3.

U 40. minuti su Bale i Benzeme obrnuli uloge. Benzema je bio asistent, a Bale strijelac za rezultat prvog poluvremena, 0:4.

Vinicius Junior je u 62. minuti dobio šansu za igru, a pet minuta kasnije mladi Brazilac je upisao asistenciju za Kroosa koji je postavio konačnih Viktoria Plzen - Real Madrid 0:5.

Real je sada prvi u grupi G sa devet bodova. Devet bodova ima i drugoplasirana Roma, dok je trećeplasirani CSKA ima četiri boda. Viktoria je na jednom bodu.

Odigrane su večeras i utakmice četvrtog kola grupe E, a Bayern je rutinskom pobjedom nad AEK-om od 2:0 već gotovo sigurno u nokaut fazi.

Kontrolisali su Bavarci tok meča na Allianz Areni, pa njihova pobjeda ni u jednom trenuku nije došla u pitanje, a oba gola je postigao Robert Lewandowski, u 31. minuti sa bijele tačke i u 71. nakon asistencije Mullera.

U drugom susretu grupe E viđen je remi (1:1) Benfice i Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Povela je Benfica preko Jonasa u 29. minuti, ali je Dušan Tadić 61. postavio konačnih 1:1.

Bayern je sada prvi u grupi E sa 10 bodova, dok je Ajax drugi sa dva boda manje. Benfica na trećoj poziciji ima četiri boda, a AEK je još na nuli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Cuj Real blista igrali protiv nekog treceligasa u kupu i protiv jednog od najslabijih timova u LP
6 9
Mensur
Kod Bayerna patnja igra, ipak pišu se 3 boda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi