Crnogorci poveli pa primili pet komada od Engleske, Kosovo stiglo do prvog boda u kvalifikacijama
Harry Kane je bio strijelac jednog od pet golova Engleske

Englezi su ponovo bili nemilosrdni

Crnogorci poveli pa primili pet komada od Engleske, Kosovo stiglo do prvog boda u kvalifikacijama

S. Pašalić

Reprezentacija Engleske je večeras u okviru grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisala visoku pobjedu na gostovanju protiv Crne Gore rezultatom 5:1.

Crnogorci su šokirali Engleze u 18. minuti kada je Marko Vešović postigao gol za 1:0. Ipak, Englezi su do kraja poluvremena stigli do preokreta.

Prvo je u 30. minuti Michael Keane pogodio za 1:1, a u 39. minuti Ross Barkley je postigao gol za vodstvo Engleske od 2:1.

U nastavku su Englezi razbili Crnogorce, prvo je Barkley u 59. minuti postigao svoj drugi gol za 3:1, a nakon toga se i Harry Kane u 71. minuti upisao u strijelce za 4:1

U 81. minuti gol za 5:1 je postigao Raheem Sterling koji je u sjajnoj formi, a bio je ovo i konačni rezultat utakmice.

Engleska je nakon ove utakmice ubjedljivo na prvom mjestu sa 6 bodova iz dvije utakmice i nevjerovatnom gol-razlikom od 10:1.

U drugoj utakmici ove grupe su se sastale reprezentacije Kosova i Bugarske, a rezultat je bio 1:1.

Povela je Bugarska u 39. minuti golom Bozhikova, a Kosovo je izjednačilo u 62. minuti nakon što je Zeneli postigao gol za konačnih 1:1.

Kosovo ima jedan bod nakon jedne odigrane utakmice, dok Bugarska ima dva boda iz dvije odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

MirzaBarucic
Teško protiv ovakve Engleske u p.m. Hrabro đetići, svaka čast.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi