Crvena zvezda preokretom do trofeja Kupa Srbije, ali zauvijek će se pamtiti gol Marka Docića
Beogradski velikan nastavio je dominaciju srbijanskim fudbalom (Foto: EPA)

Dominacija crveno-bijelih

Crvena zvezda preokretom do trofeja Kupa Srbije, ali zauvijek će se pamtiti gol Marka Docića

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije. U večerašnjem finalu na stadionu 'Rajko Mitić' crveno-bijeli su savladali Čukarički s 2:1, te su ponovo osvojili duplu krunu ove sezone.

Crvena zvezda nastavlja dominaciju srbijanskim fudbalom. Nakon što su se prošetali kroz prvenstvo crveno-bijelu su uzeli i trofej Kupa pobjedom na svom terenu protiv Čukaričkog.

Zvezda je ofanzivno ušla u meč i u uvodnih 10-ak minuta su stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom Čukaričkog, no tim Dušana Kerkeza se uspio odbraniti.

Nakon ofanzive Zvezde u 20. minuti Čukarički stvara veliku šansu. Udarac Adžića brani Borjan, a zatim i udarac Badamosija koji na kraju završava na stativi.

Minut kasnije Čukarički je poveo i to na kakav način. Marko Docić je iz kornera uspio pogoditi mrežu loše postavljenog Borjana za vodstvo Brđana od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda dominira, ali i Čukarički je znao dobro uzvratiti. U 32. minuti Docić kreira šansu za Tošića, Borjan brani, lopta ga ipak prolazi, ali sreća spašava domaće jer su je izbacili s gol-linije.

Oglasi

Crvena zvezda dominira do kraja prvog dijela. Imali su nekoliko pokušaja, a u 45. minuti Bukarijev udarac brani Belić, lopta se odbila do Mirka Ivanića koji promašuje gol s dva metra i na odmor se odlazi vodstvom Čukaričkog od 1:0.

Očekivano, domaći tim u nastavak kreće ofanzivno i Crvena zvezda je na kraju uspjela da preokrene i da dođe do novog trofeja.

Aleksandar Pešić je u 61. minuti meča pogodio za 1:1. Kangwa ubacuje, a Pešić glavom pogađa za 1:1.

Isti igrač je u 76. minuti meča postao junak. Pogodio je za 2:1 i potpuni preokret na stadionu 'Rajko Mitić'.

Čukarički je u 81. minuti mogao do izjednačenja. Ponovo je Docić prijetio, a ovog puta je iz slobodnog udarca uzdrmao stativu protivničkog gola.

Badamosi je u 87. minuti meča imao također fenomenalan pokušaj prema protivničkom golu, no rezultat se na kraju nije mijenjao i ostali je 2:1 za Crvenu zvezdu.

Srbijanski velikan tako je osvojio i trofej Kupa Srbije i potvrdili su dominaciju fudbalom u ovoj zemlji.

Kup Srbije, finale:

Crvena zvezda - Čukarički 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi