Zvezdu zavio u crno, srušio i Juventus, a sada stigao na klupu srbijanskog prvaka

Veliki izazov ga očekuje

Zvezdu zavio u crno, srušio i Juventus, a sada stigao na klupu srbijanskog prvaka

S. Mlaćo

FK Crvena Zvezda već odavno je ovjerio novu titulu u Super ligi Srbije, a već se mjesecima špekuliše da će dobiti i novog trenera. Sada je stigla i zvanična potvrda.

Novi trener kluba iz Beograda je Izraelac Barak Bakhar.

Bahar je privukao veliku pažnju na sebe sjajnim rezultatatima sa izraelskim timovima i bilo je pitanje kada će krenuti u nove izazove.

Posljednji angažman imao je u Maccabi Haifi gdje je osvojio titule prvaka, te jedan Superkup.

U Ligi je prvaka je eliminisao Olympicaos, Apolon i upravo Crvenu Zvezdu, a grupnoj fazi uspjeli su Izraelci čak savladati i italijanski Juventus.

Oglasi

Bila je to najbolja preporuka da Bahar dobije veliki broj ponuda, a odavno se već povezivao sa Beograđanima.

"Nema sumnje da je riječ o jednom od najperspektivnijih trenera u Evropi, koji je već osvojio 10 trofeja, tako da, Zvezdu čeka izuzetno napadački fudbal u sezoni koja je pred nama. Baraku želimo dobrodošlicu i verujemo da će u godinama koje su pred nama ostvarivati velike rezultate sa našom Crvenom zvezdom", stoji u saopštenju FK Crvena Zvezda.

Zvezdu je do prije par dana vodio Miloš Milojević, no bilo je jasno da će on na kraju postati 'bivši'.

U karijeri je imao priliku imati za rivala i bh. timove. Tačnije, 2020. godine je eliminisao sarajevski Željezničar u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda će se pokušati 'dokopati' što boljeg rezultata u grupnoj fazi Lige prvaka, što će sigurno biti i primarni cilj aktuelnog stručnog štaba. Najavljene su i određene promjene u igračkom kadru, prije svega dodatna pojačanja.

U prvenstvu Srbije Zvezda je prva sa čak 95 bodova, a prvi pratioci TSC i Čukarički imaju po 71 bod.

Top Komentari

Zax
Srbija ove godine velike sanse za cetri prestavnika u grupnim takmicenjima,aferim komsije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi