Crvena zvezda ostala bez Evrope!
Foto - EPA

Beogradski tim ispao

Crvena zvezda ostala bez Evrope!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanju kod Monaca s 4:1 i beogradski klub je završio sezonu u Evropi i to na posljednjem mjestu grupe H Evropske lige. Monaco će igrati šesnaestinu finala Evropske lige, a Ferencvaroš kao prvi ide u osminu finala.

Crvena zvezda je porazom od 4:1 završila učešće u Evropi za ovu sezonu, a beogradski velikan je završio na posljednjem mjestu grupe H.

Sudbina crveno-bijelih iz Beograda u Monacu završena je već nakon nepunih pola sata igre kada je domaći sastav stekao nedostižnu prednost.

Kevin Volland je golovima u petoj i 27. minuti donio prednost svom timu od 2:0, a to je bio i rezultat nakon prvih 45 minuta meča.

Priča o pobjediku meča okončana je u 50. minuti kada je Rodić autogolom povećao prednost Monaca na 3:0, pa je pogodak Kange s penala iz 54. minute na kraju bio samo počasni pogodak za Zvezdu.

Tačku na meč stavio je Volland trećim golom večeras, a pogodio je u 87. minuti za konačnih 4:1.

Oglasi

Ferencvaroš je poražen od Trabzonspora s 1:0 u ovoj grupi, ali je zauzeo prvo mjesto u grupi ispred Monaca, dok će Trabzonspor u Konferencijsku ligu.

Manchester United je kao gost slavio u San Sebastianu protiv Real Sociedada s 1:0, ali je zbog slabije gol-razlike ostao na drugom mjestu i Crveni đavoli će igrati dvije utakmice više u narednoj rundi.

Pobjednički gol na večerašnjem meču postigao je mladi Alejandro Garnacho u 17. minuti na asistenciju Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Plasman u osminu finala Evropske lige ostvarili su: Real Sociedad, Feyenoord, Freiburg i Ferencvaroš, a u šesnaestini finala će igrati: Manchester United, Midtyilland, Nantes i Monaco.

U Konferencijskoj ligi sezonu nastavljaju: Sheriff Tiraspol, Lazio, Qarabag i Trabzonspor.

Top Komentari

Saimai1316
Koga briga bez cega su oni ostali
3 3
Famos1987
Neka su hvala Allahu cetnici
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi