Pet golova u Beogradu: Crvena zvezda razbila klub koji je "bh. kolonija"

Treće kolo Evropske lige

Pet golova u Beogradu: Crvena zvezda razbila klub koji je "bh. kolonija"

E. Ganibegović

Crvena zvezda je večeras u trećem kolu Evropske lige s 4:1 razbila mađarski Ferencvaros.

Prvo veće uzbuđenje u 26. minuti. Wingo je igrao rukom, sudac Visser je pogledao VAR snimak i dosudio penal za domaćina koji u gol pretvara Kanga.

Samo osam minuta kasnije prednost je duplirana. Nakon što je prvobitno dobru šansu propustio Dragović, na 2:0 je povisio Mitrović i s tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 50. minuti, treći gol u mreži gostiju, a pogodio je Katai. 

Deset minuta kasnije, ljepotica večeri. Ivanić dodaje loptu do Kange, a ovaj postiže vjerovatno i najljepši gol ovog trećeg kola.

Oglasi

Mađarski prvak je do utješnog gola stigao u 71. minuti. Asistent je bio Wingo, a za konačnih 4:1 pogodio je Zachariassen. Mogao je Ferencvaros i do drugog gola u 89. minuti, no Mmaee je pogodio samo okvir gola. 

Nakon pobjeda nad Trabzonsporom i Monacom prvi je ovo poraz za Ferencvaros u Evropskoj ligi, a ujedno i prva pobjeda za Zvezdu. U drugoj večerašnjoj utakmici grupe H Monaco je s 3:1 savladao Trabzonspor za koji nije igrao odavno povrijeđeni Edin Višća.

Tabela grupe H nakon tri kola

# Tim Bodovi
1. Ferencvaros 6
2. Monaco 6
3. Trabzonspor 3
4. Crvena zvezda 3

Što se Ferencvarosa tiče, večeras za ovaj tim nisu igrala dva bitna igrača, a u pitanju su bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić. Kovačević nije nastupio zbog povrede, dok Ćivića nema zbog suspenzije nakon crvenog kartona koji je dobio još u prvom kolu protiv Trabzonspora.

Muhamed Bešić je igrao u prvih 11 i mjesto na terenu je u 57. minuti ustupio Vecseiju, dok je Amer Gojak ušao umjesto Laidounija u 67. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 3. kolo, grupa H:

Crvena zvezda - Ferencvaros 4:1 (Kanga 27', 60', Mitrović 30', Katai 50'; Zachariassen 71')

Top Komentari

FahroKonjHodzic
srbija jedanesta liga u europi a mi 40 mjesto a bit ce i nize mismo amateri usvemu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi