UEFA saopštila kaznu Crvenoj zvezdi zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića

Na meču Evropske lige

UEFA saopštila kaznu Crvenoj zvezdi zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović dobio je žestoke uvrede prije dva mjeseca na Marakani tokom utakmice Crvene zvezde i Milana.

Tada su se ovi klubovi sastali u okviru šesnaestine finala Evropske lige, a Ibrahimović je utakmicu počeo s klupe. Lože na Marakani bile su pune čime su prekršene mjere zbog pandemije koronavirusa.

Upravo u jednoj od loža bio je navijač koji je gnusnim uvredama vrijeđao Ibrahimovića, a video se na kraju pojavio na društvenim mrežama.

Jedan od prisutnih na stadionu je psovao Ibrahimoviću, te ga čak nazvao "smrdljivim balijom" što je zgrozilo svjetsku javnost. No, odmah nakon toga bilo je jasno da će UEFA sigurno kazniti Zvezdu.

Istraga je trajala nekoliko sedmica, a UEFA je konačno saopštila svoju odluku. Naime, Zvezda je zbog vrijeđanja Ibrahimovića na rasnoj osnovi dobila kaznu da narednu prvu utakmicu u Evropi mora igrati pred praznim tribinama.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Također, beogradski klub je dobio i jednu utakmicu uslovne kazne koja će stupiti na snagu ako se ista situacija ponovi u narednih godinu dana. Pored toga kažnjeni su i sa 25.000 eura, te 5.000 eura zbog kršenja epidemiološih mjera.

Pored toga Zvezda će na svojoj tribini morati postaviti transparent na kojem piše "No to racism" (Ne rasizmu) na kojem mora biti logo UEFA-e.

Top Komentari

Pajver
Da mu je **** majku ustaskhu što i jeste dobili bi 10 utakmica bez publike ovako Uefa zna da Zlatan nije ****** pa ni kazna nije velila
0 6
MLADOST
Dobra je ovo kazna s obzirom da ju je prouzrokovao samo jedan peksin.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi