Jubilej Marakane, tuča, penal, crveni karton i pobjeda Zvezde protiv Novog Pazara!

Vatreno je bilo večeras u Beogradu

Jubilej Marakane, tuča, penal, crveni karton i pobjeda Zvezde protiv Novog Pazara!

Eldar Ganibegović

U okviru 6. kola Super lige Srbije Crvena zvezda je na Rajko Mitić stadionu s 2:1 slavila protiv Novog Pazara. Obilježen je 60. rođendan Marakane, a vatreno je bilo i na samom terenu.

Uspavan početak Novog Pazara i nije mnogo falilo da Crvena zvezda povede poslije 90 sekundi. Iznenadila je lopta Momčilovića, sa leđa ga je napao Kanga i ukrao je loptu, ali nije uspio da šutira na gol gostiju.

Do vodstva Crvena zvezda dolazi u osmoj minuti. Nakon opsade gola gostiju, jednu loptu je pokupio Dragović i s nekih sedam-osam metara pogodio za vodstvo domaćina.

Velika šansa za Crvenu zvezdu u 27. minuti, ali Vladimir Lučić pogađa samo stativu u kontri. Sjajno se izborio brzonogi fudbaler Zvezde za šut, ali nije pogodio mrežu.

Sjajnu šansu imao je Novi Pazar u 40. minuti, a samo minut kasnije Krasso u sjajnoj šansi je mogoa da kazni, no to se nije dogodilo.

Isti igrač je dvije minute kasnije provozao nekoliko gostujućih igrača, ali iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Oglasi

Nova uzbuđenja u 77. minuti. Pao je mladi fudbaler Crvene zvezde, Mitrović, u kaznenom prostoru poslije duela sa Sisseom, nastala je gužva između njih dvojice pošto je Mitrović odgurnuo svog čuvara zbog grubosti, a potom je sudija dobio poziv iz VAR sobe.

Pogledao je snimak i pokazao na bijelu tačku, dok je Sisse dobio i žuti karton. Član stručnog štaba gostiju dobio je crveni karton, a siguran realizator s 11 metara za 2:0 bio je Kanga.

Ni minut poslije gola Kange, Novi Pazar matira Omrija Glazera. Katastrofalna lopta Kange unazad za Mijailovića, pobjegla je od štopera crveno-bijelih, a to kažnjava Ivanović prelijepim udarcem koji "ubija paučinu" u lijevom uglu gola Zvezde.

Crvena zvezda sada ima 15 bodova i nalazi se na drugom mjestu. TSC je s bodom više na prvom. Novi Pazar je sa sedam bodova na desetoj poziciji.

Super liga Srbije, 6. kolo:

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (Dragović 8', Kanga 80' (P); Ivanović 81')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FK Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Rodić - Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović - Kraso - Olajinka i Lučić.

FK Novi Pazar: Mirković - Andrić, Azemović, Anan, Sise - Ergelaš, Momčilović , Čirjak, Adešina - Obradović i Karaklajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi