Crvena zvezda osvojila titulu prvaka Srbije!
Foto - EPA

Završili posao tri kola prije kraja

Crvena zvezda osvojila titulu prvaka Srbije!

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije.

Beogradski crveno-bijeli su večeras u susretu 27. kola Superlige pobijedili na gostovanju Rad sa uvjerljivih 0:5 i osvojila je 31. titulu prvaka.

Zvezda je uoči ovog kola imala 11 bodova više u odnosu na velikog rivala Partizan uz četiri utakmice do kraja prvenstva. Pobjeda je Zvezdi donosila novi naslov, a oni su do nje došli lagano.

Već nakon prvog poluvremena gosti su imali tri gola prednosti. U 24. minuti Ivanić je s penala zabio za prednost od 0:1, da bi zatim pogađali još Babić (30') i Vukanović (36') za vodstvo od 0:3.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U nastavku još dva gola u mreži Rada. Prvo je Degenek u 57. minuti pogodio za 0:4, da bi Vukanović u 82. minuti postavio konačnih 0:5.

Zvezda je tako došla do 31. titule prvaka Srbije i nastavila je dominaciju srbijanskim fudbalom.

Top Komentari

Fareus1921
Osobito najmrži klub u Europi
1 4
Krivaja Zavidovići
Opet poklonjen penal...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi