Zvezda u velikom derbiju na Marakani pobijedila Partizan

Domaći slavili sa 1:0

Zvezda u velikom derbiju na Marakani pobijedila Partizan

E. Čaušević

Crvena zvezda danas je u velikom derbiju na svom terenu pobijedila Partizan sa 1:0 u meču 30. kola srbijanske Superlige.

Obje ekipe su s dosta opreza ušle u utakmicu, a prvi šansu vidjeli smo tek u 34. minuti. Tada je gostima zaprijetio Nikolić, ali je Vladimir Stojković sjajno zaustavio njegov udarac.

Partizan je prvu šansu imao u 42. minuti kada je pokuša Holender, no prečka je spasila Zvezdu.

U drugom poluvremenu nastavila se borba, a odlučujući trenutak desio se u 58. minuti. Zvezda je uspjela da povede sa 1:0 kada je nakon kornera gol glavom postigao Ivanić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan je pokušavao da izbjegne poraz od najvećeg rivala, ali to nije uspio i Zvezda je upisala novu pobjedu u vječitom derbiju.

Zvezda je ostala na prvom mjestu sa 86 bodova i sada ima 12 bodova više u odnosu na Partizan.

Top Komentari

nedoni46
Prvi cilj je ubiti protivnika, drugi cilj je zabiti gol. Da su puske imali poubijali bi se.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi