Vukomanović o Superligi Srbije: Ovo nema nigdje na svijetu
FOTO - EPA

Vukomanović o Superligi Srbije: Ovo nema nigdje na svijetu

A. Beganović

Fudbalsko prvenstvo u Srbiji ulazi u završnicu, a sve je izvjesnije da će do nove titule Crvena zvezda.

Crvena zvezda nakon 29 odigranih kola ima devet bodova više od Partizana, koji uprkos nevjerovatnoj seriji nije uspio smanjiti svoj zaostatak za aktuelnim prvakom i liderom.

Upravo je ovu činjenicu komentarisao i nekadašnji srbijanski fudbaler, danas trener koji se svojevremeno povezivao i sa ekipom sa Grbavice, Ivan Vukomanović.

U razgovoru za tamošnje medije Vukomanović je istakao da nevjerovatno zvuči podatak da je Partizan pobijedio u sedamnaest mečeva zaredom, a da nije smanjio zaostatak za Zvezdom.

"To je fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svijetu, bilo koje prvenstvo, u kojem drugoplasirana ekipa pobijedi 17 utakmica zaredom i ne smanji bodovni zaostatak za prvim. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog koji je prvi na tabeli", istakao je Vukomanović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zbog pandemije korona virusa u ovoj sezoni u elitnom rangu Srbije učestvuje 20 klubova.

"To je kontraproduktivno jer ne može ova liga da posluži ni za pripreme za evropske mečeve. Sve je ovo veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su htjeli da se takmiče u elitnom rangu. Vi ste razvodnjili kvalitet, zna se da je veliki broj utakmica namješten, ne postoji kvalitetna infrastruktura i suđenje je loše. Ova Super liga bi smjela da ima 10, najviše 12 klubova. Nema dileme da ona kao prvo nema kvalitet, a kao drugo da ne pridonosi podizanju kvalitete igrača. Zvezda i Partizan u ovakvoj ligi nemaju takmičarski ritam, skoro sve utakmi ce osim derbija su na nivou prijateljskiih ili na nivou treninga", oštar je bio Vukomanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi