Partizan će dugo pamtiti ove udarce od najvećeg rivala: Crvena zvezda uzela dvostruku krunu!
Foto - EPA

Kup pripao crveno-bijelima

Partizan će dugo pamtiti ove udarce od najvećeg rivala: Crvena zvezda uzela dvostruku krunu!

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije nakon što su večeras na stadionu Rajko Mitić u Beogradu pobijedili najvećeg rivala Partizan rezultatom 2:1.

Nakon što su u ludoj završnici sezone osvojili titulu prvaka Srbije ispred Partizana, crveno-bijeli su uzeli i drugi trofej i nanijeli su žestok udarac najvećem rivalu.

Iz prve prave šanse na utakmici Zvezda je povela. Igrala se 24. minuta kada je Aleksandar Katai postigao gol za prednost od 1:0.

Nakon primljenog gola Partizan je bolji tim. Međutim, crno-bijeli nisu imali pravu završnicu i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist domaćeg sastava.

Dosta prekida viđeno je u uvodnim minutama drugog dijela, a u 61. minuti Partizan iz prve dobre prilike dolazi do gola. Urošević sjajno pogađa za 1:1.

Iako je Partizan bio bolji tim Crvena zvezda u 72. minuti stiže do novog vodstva. Nakon sjajne kontre Katai je jedan na jedan sa Stevanovićem i matira ga lagano za 2:1.

Partizan do kraja nije uspio da dođe do novog izjednačenja. Ostalo je 2:1 i Crvena zvezda je uzela novi trofej.

Kup Srbije, finale:

Crvena zvezda - Partizan 2:1

Promo

Top Komentari

denimen9
Zvezda u Srbiji ko Boracu u BiH. Drže ljudi sudsku komisiju
1 1
Zax
Strasan derbi,mogli je otici i u drugom pravcu.Buducnost Srpskog nogometa je dobra jos i klinci se plasirase u polufinale evropskog.Zaista rezultati za respekt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi